Close

Vertrouw jij volledig op Gmail?

Voor websites waarvan ik verwacht dat ze veel spam zullen versturen, gebruik ik een Hotmail-account. Voor websites en listservs die serieuzer zijn, maar die ik toch wil scheiden van mijn werkmail, gebruik ik Gmail. Nu lees ik vanochtend dat er grote problemen kunnen ontstaan met Gmail. Het blijkt namelijk dat de gebruiker – of iemand die het e-mailadres van de gebruiker kent – heel gemakkelijk de boel kan saboteren en iemand geheel van Gmail kan afsluiten zonder dat de gebruiker er iets aan kan veranderen.

Het blijkt namelijk dat iemand slechts een beperkt aantal keren een fout wachtwoord kan ingeven om in te loggen, en dat vervolgens het Gmail-account geblokkeerd wordt. Nu gebeurt dat uiteraard bij andere internet-providers ook, om misbruik te voorkomen. Echter, bij andere e-mailproviders kun je dan met een eenvoudig telefoontje of een mailtje contact opnemen om de blokkering op te heffen. Dat blijkt bij Gmail vrijwel onmogelijk te zijn.

Uit een artikel in The New York Times blijkt dat Google vrijwel onbereikbaar is – tenzij je een duur Premium-abonnement op hun diensten neemt. Voor de gratis Gmail-accounts is een dergelijke ondersteuning niet mogelijk. Er is wel een contact-formulier wat je kunt invullen, maar er blijkt vrijwel geen respons op te komen.

Het schijnt dat er al legio verhalen zijn van mensen die voor langere tijd of zelfs permanent van hun Gmail-account zijn afgesloten. Het erge is dat wanneer je gebruik maakt van de Google applicaties (zoals de tekstverwerker etc.), dat je dan ook meteen daarvan bent afgesloten. Als je documenten op de online servers van Google hebt opgeslagen, idem.

Het is dus vreselijk oppassen geblazen bij Gmail! Het is maar dat je het weet.

%d bloggers liken dit: