Close

Prof. Peter Nissen verlaat de RK-Kerk

Vanochtend las ik een opmerkelijk bericht op de site van het Reformatorisch Dagblad. Mijn Nijmeegse collega prof.dr. Peter Nissen, is uit de Rooms-Katholieke Kerk gestapt en is nu "vriend" geworden van de Remontstrantse Broederschap. Nissen was erg kritisch op de RK-Kerk, en nu heeft hij de stap genomen (nadat ook vorig jaar al de Nijmeegse hoogleraar prof.dr. Jean-Pierre Wils deze stap maakte). Het komt voor mij totaal onverwachts, maar ik vind zijn beweegredenen volledig begrijpelijk.

Lees hier het persbericht: http://www.refdag.nl/artikel/1475449/Prof+Nissen+verlaat+RoomsKatholieke+Kerk.html.

Het Refdag baseert zich op het bericht op de website van Peter Nissen: http://www.peternissen.nl/overwegingen/117-ruimte-voor-de-geest-een-kerkelijk-verhuisbericht.html.

Ook Trouw bericht er nu over: http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article3070159.ece/Kerkhistoricus_Nissen_nu_ook_remonstrant.html.

Aanvulling,15:13 uur: Op de site van Trouw lees ik zojuist dat Nissen zich NIET heeft laten uitschrijven bij de RK-kerk, zoals Wils vorig jaar WEL deed. Mijn bovenstaande bericht is dus niet feitelijk juist. (Dat heb je als je tijdens je papa-dag even tussendoor wilt bloggen en vervolgens niet goed oplet. Bovendien suggereert het Refdag-artikel, waar ik mij in eerste instantie op baseerde, wel dat Nissen zich ook had laten uitschrijven.)

%d bloggers liken dit: