Close

God en de menselijke maat (boek)

"…een boek om jaloers op te worden, want ik vermoed dat nogal wat mensen zo’n boek zouden hebben willen schrijven." (Jan Riemersma)

"…een origineel, parmantig en helder boek geschreven waarin hij recht voor zijn raap de verhouding tussen geloof en natuurwetenschap op een nieuwe manier aan de orde stelt." (Prof. G.D.J. Dingemans)

  Aangezien momenteel de EO en de evolutietheorie weer in de belangstelling staan – de EO heeft zijn belachelijke beleid vandaag in Trouw, De Volkskrant en het Reformatorisch Dagblad kenbaar gemaakt – ga ik toch nog een keer mijn boek aanprijzen, dat in 2006 is verschenen en waar tot nu toe in de media zeer weinig aandacht voor geweest is, hoewel de meeste recensies zeer positief zijn.

Veel informatie en alle tot nu toe verschenen (of bij mij bekende) recensies zijn te vinden op de speciaal voor het boek opgezette website: www.godendemenselijkemaat.tasmedes.nl. (Voor een directe link naar de recensies, die vandaag is geüpdate met meer recensies, zie HIER.)

Ik vind creationisme en ID volstrekte onzin, maar vind wel dat bestrijding ervan niet van vooroordelen over geloof e.d. moet uitgaan, maar gefundeerd moet zijn in kennis van zaken. Mijn boek levert die kennis.

Voor wie meer over de discussie over geloof en wetenschap wil weten, is dit boek een prima eerste keus. Een boek als dit, wat een zo breed overzicht van actuele discussies over geloof en wetenschap geeft, is op de Nederlandse markt niet voorhanden!

Nog enkele reacties:

"…Het prettige van dit boek is dat het zo glashelder redeneert. Theologen hebben vaak de roep zich mistig uit te drukken, nu, daarvan is in dit boek geen sprake. Aanbevolen." (Hans Bouma, Ned. Ver. voor Onderwijs in de Natuurwetenschappen)

"…Dr. Smedes heeft een heldere manier van schrijven, waarmee hij een breed publiek kan bereiken. Hij heeft in het behandelde vraagstuk, dat de laatste tijd sterk in discussie staat, een duidelijk eigen standpunt dat hij met verve uitdraagt. Een sterk boek over een actueel vraagstuk." (Ndb Biblion)

%d bloggers liken dit: