Close

De EO en evolutie

Een nieuwe rel is geboren!

Het stuk over de censuur-praktijken van de EO op Gert Korthofs weblog is nu door Trouw opgepikt (groot op de voorpagina), en vervolgens haalt het Teletekst en Nu.nl. Meer nieuws zal ongetwijfeld volgen!

Voor meer achtergronden over geloof & wetenschap, mijn website www.tasmedes.nl en www.godendemenselijkemaat.tasmedes.nl is er volledig aan gewijd, aangezien dit mijn expertisegebied is…

 

EDIT, 14.00 uur: Ik zag zojuist dat ook de Volkskrant het stuk uit Trouw heeft gekopieerd.

En Gerts blog heeft inmiddels de maandelijks toegestane bandbreedte overschreden. Jemig, wat een belangstelling. Lees ook eens de opmerkingen op het stuk van Gerdien (op Gerts blog): wat een ongelooflijke stompzinnigheid van sommige gelovigen om zonder kennis van zaken de evolutietheorie af te serveren en er creationisme of ID voor in de plaats te willen stellen… Zelfs de Big Bang theorie wordt door een enkeling nog even door het slijk gehaald alsof ook die al lang achterhaald is.

Dergelijke gasten doen het geloof meer kwaad dan goed, omdat ze de vooroordelen van atheïsten bevestigen, dat gelovigen hun cognitieve vermogens bij het grofvuil hebben gezet…

1 thought on “De EO en evolutie

  1. Beste Taede,
    Ik volg je debatten al enige tijd, ik heb nog niet de gelegenheid om je boek « God en de menselijke maat » te lezen. Ik ben het, als geoloog en als christen met je eens dat creationisme geen goed idee is. Maar als ik iemand tegen kom die zegt dat hij niet in evolutie gelooft vanwege de Bijbel doet dat mij goed, want hij gelooft tenminste.
    Op je sites en in je debatten heb je het veel over God, nergens over Jezus.
    Zoals je weet is de basis van het christelijk geloof het geloof in Jezus. Behalve dat vraagt Jezus ook om van hem te getuigen. Mijn vraag van mij aan jou nu is: geloof jij in Jezus?
    Leon

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: