De ufo’s van Gorredijk en Anton Teuben

Momenteel werk ik aan een boek over de ufo-golf in Gorredijk in 1974. Ik werk ook samen met Museum Opsterlân om een tentoonstelling voor te bereiden over deze beroemde casus. In februari 2024 zal deze tentoonstelling plaatsvinden en komt het boek uit.

De afgelopen week heeft er in verschillende regionale kranten in Friesland een artikel gestaan dat suggereert dat er een nieuwe oproep is uitgegaan van Museum Opsterlân om getuigen van de ufo-golf in Gorredijk van 1974 te vinden. Wie het artikel echter leest, merkt gauw genoeg dat het geen getuigenoproep van het Museum Opsterlân is, maar een reclametekst, die is geformuleerd door het Schumann Instituut en door de grote man die daarachter zit: Anton Teuben.

Het artikel dat in verschillende Friese kranten is verschenen.

Teuben is al decennialang een luis in de pels van het serieuze ufo-onderzoek in Nederland. Hij noemt zichzelf ‘ufo-meldpunt’ en tijdens lezingen zelfs ‘het enige echte ufo-meldpunt’, maar hij is een man met een missie. En die missie behelst niet wetenschappelijk onderzoek naar het ufo-fenomeen, maar het verkondigen van een absolute waarheid die hij denkt in bezit te hebben en die hij naar eigen zeggen van buitenaardsen heeft gekregen en moet verkondigen.  

Het artikel dat in allerlei Friese kranten staat afgedrukt, is uiteindelijk de aankondiging van een lezing die Teuben op vrijdagavond 6 oktober j.l. in De Skâns in Gorredijk ging houden. Hij zou tijdens die lezing vertellen over de ufo’s van Gorredijk – die hij ‘lichtschepen’ noemt en waarom ze ‘hier’ zijn. Het artikel suggereert dus dat er een samenwerking is tussen Teuben en Museum Opsterlân.

Ik wil hier daarom één ding helder maken: Er is absoluut géén sprake van samenwerking in welke vorm dan ook tussen mij en het Museum Opsterlân met Anton Teuben. In mijn ogen wil Teuben meeliften op de belangstelling voor mijn aanstaande boek en de tentoonstelling over de ufo’s van Gorredijk die in februari 2024 in Museum Opsterlân.

Niet alleen is er geen contact tussen het Museum Opsterlân en Teuben, maar er wordt ook absoluut geen informatie met hem uitgewisseld en dus ook geen gegevens van mensen die zich als getuigen bij het Museum Opsterlân hebben gemeld.

Teuben had mij in de afgelopen weken meermaals gebeld om met hem te overleggen en informatie uit te wisselen. Dat heb ik telkens pertinent geweigerd. Ik ben wel bij zijn lezing geweest, incognito, met name om te kijken of hij niet over de schreef zou gaan en werkelijk zou claimen dat er een samenwerking is tussen hem en het Museum Opsterlân. Die grens is hij niet over gegaan, hij heeft hooguit gezegd dat hij het initiatief van het boek en de tentoonstelling wil ondersteunen. Ik had liever dat hij zich überhaupt niet in deze kwestie mengt, maar ik kan hem het niet verbieden.  

Om echter het publiek een indruk te geven wat Teubens missie is en welke boodschap hij wil verspreiden, heb ik tijdens de lezing uitgebreide aantekeningen gemaakt. Hieronder staat een vrijwel integraal verslag van wat er die avond gezegd is. Slechts enkele namen heb ik uit privacy-overwegingen weggelaten. De tekst is lang, en derhalve heb ik een duiding zoveel mogelijk achterwege gelaten. Mensen mogen hun eigen conclusies trekken. Ik hoop echter wel dat duidelijk is dat ik me verre wil houden van de in mijn ogen gevaarlijke onzin die Teuben verkondigt.

De aankondigingsposter die via sociale media werd verspreid.

Verslag van avond met Anton Teuben, De Skâns te Gorredijk, vrijdag 06 oktober 2023

De avond begon iets voor 20.00 uur. In de zaal zaten ongeveer 40-50 bezoekers, met een opvallend gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Er waren veel grijze hoofden, maar toch ook behoorlijk wat mensen in de leeftijd 30-50 jaar.

Vooraf aan de lezing werden op het scherm ufo-filmpjes van YouTube vertoond, vooral van kanaal Third Phase of Moon (een bekend hoax-kanaal). En heel veel andere nepfilmpjes. Toch waren de mensen zichtbaar en hoorbaar onder de indruk van de filmpjes.

Teuben – ‘ik ben net 74 jaar geworden’ – begint met een tip voor de avond: ‘Voel je een beetje als een kind’. Alles wat hij gaat zeggen moeten we met een zekere openheid tot ons laten komen. Hij legt de nadruk op ‘werken met gevoel’, dat geeft aan wat waar en wat niet waar is. ‘Werk niet met je hoofd, maar met je hart. Die kennis (van het hart) hebben ze voor ons verborgen gehouden’. (Wie ‘ze’ zijn, maakt Teuben die avond nooit duidelijk en er wordt ook niet naar gevraagd.)

Gorredijk werd volgens Teuben in de periode 1971-1974 veel bezocht door buitenaardsen. Er zijn een aantal mensen in de zaal die er nog van weten, die steken op verzoek van Teuben hun hand op.

Teuben begint vervolgens met zijn eigen biografie. Als kind was hij al gefascineerd door vliegtuigen. Voelde zich op school niet thuis, want ‘ons werd niet alles verteld’. Dus met 18 jaar van school en ‘ging eigen onderzoek doen’. Dus helemaal gefocust op lucht- en ruimtevaart. ‘Alle kennis heb ik gekregen van de buitenaardsen, mensen mogen zelf bepalen of het waar is of niet.’ Hij leerde ook over de Schumann-resonantie: de hartslag van onze aarde. Dat moeten we vooral ook aan onze kinderen vertellen.

In 2002 heeft Teuben, zo zegt hij, ‘alle kamerleden geïnformeerd over buitenaards contact en wat UMTS-masten met onze lichamen doen’. Er staan grote schotelantennes in Buren (Frl.): die zijn van de NSA en MIVD. Dat ze in het Noorden staan, is geen toeval, ‘want ze wisten al dat er in het Noorden iets aan de hand was’.

Teuben verwijst naar wat hij noemt het Philadelphia-experiment en vertoont een foto van een Stealth-vliegtuig waar hij bij staat. Teuben stelt dat dit vliegtuig buitenaardse technologie gebruikt (dat werd Teuben verteld toen hij op een vliegveld was waar een Stealth-toestel stond; hij kon toen vrijelijk praten met het Stealth-personeel dat daar rondliep). Een Stealth-toestel kan niet alleen vliegen, maar volgens Teuben ook ‘in tijd en ruimte sprongen maken’.

Het NOS-journaal uit 1989 wordt vertoond: de Voronezh-zaak. Het NOS commentaar is ironisch, wat Teuben tekenend vindt voor de houding van de media. De waarheid is anders dan op het nieuws wordt verteld. Teuben vertelt dat de Voronezh-wezens regelmatig kwamen en met hun handen konden genezen. Ufo’s van die planeet komen ook in Nederland voor. Ze hebben een ‘H’ op de onderkant (dit is het teken van het Ummoïsme, een beweging uit vooral de jaren ‘60 en ‘70 in Frankrijk en Spanje die op een hoax gebaseerd is).

Teuben is naar Rusland gegaan om zelf onderzoek te doen. Er was daar geen Nederlandse pers, ‘want die waren niet geïnteresseerd’. Teuben noemt zichzelf ‘onafhankelijke journalist’ en werd daarom niet serieus genomen. Teuben is na de Eerste Golfoorlog ook in Koeweit geweest: ‘ik hoorde daar de verhalen die je hier niet hoort, zoals nieuwe wapens die gebruikt werden en die ons bewustzijn kunnen beïnvloeden’. Maar we kunnen ons volgens Teuben verzetten: we kunnen mind-control uitoefenen. Er is een hele goede oplossing voor, zegt Teuben. (Teuben belooft de hele avond oplossingen, maar komt er maar niet toe om ze daadwerkelijk te benoemen.)

Teuben heeft ook graancirkels onderzocht. Er zijn verschillende: 1) gemaakt door hoaxers, 2) gemaakt door eigen overheid en 3) echte graancirkels. Hij had naar eigen zeggen contact met ene Hans van Etten van de Leidse universiteit, die de biologische veranderingen van de halmen en de aren onderzocht. In 2002 richtte Teuben SOPN op (Soeverein Onafhankelijk Persbureu Nederland). In 2012 met verkiezingen meegedaan. Wilde buitenaards contact onder de aandacht brengen van kamerleden, ‘maar die hebben hun eigen agenda. Want we zijn ook al geen eigen Nederland meer, maar een provincie geworden van Europa’.

Teuben maakt de hele avond een groot onderscheid tussen de ‘oude’ en een ‘nieuwe’ wereld. De oude wereld drijft op misleiding, op onjuiste informatie, onvrijheid van denken en doen. ‘We leven in een ego-wereld waarin 1% van de bevolking alle financiële middelen controleert’. Het resultaat is dat de mens het vertrouwen is kwijtgeraakt, in elkaar, in de overheid, in de media, want wie kun je nu nog vertrouwen? Teuben: ‘Je kunt altijd op jezelf vertrouwen!’

Teuben bespreekt de staat van de natuur en chemtrails: vanaf 1995 worden er stoffen als barium en aluminium in de lucht gesproeid. Klimaatverandering is een natuurlijk proces, heeft te maken met de stand van de aarde en het verschuiven van het magnetisch veld en de magnetische polen, is dus louter een natuurlijke cyclus, we zitten nu in de fotonencyclus. (Met andere woorden: dit is dus gericht tegen de huidige klimaatwetenschap, die uitgaat van menselijke activiteit als katalysator van de opwarming van de aarde.)

Chemtrails worden in het weerbericht ‘sluierbewolking’ genoemd: ‘Wij worden wappies genoemd’, zegt Teuben, ‘maar de echte wappies zitten in Den Haag’. Ook UMTS-masten verspreiden straling. Vaccinaties: hebben we niet meer nodig, kinderen willen geen vaccinaties meer, want onnatuurlijke middelen horen niet in het lichaam thuis. Geen hielprik meer. ‘Luister naar de kinderen: die zijn verder dan wij, ze zijn natuurlijker, en hoeven de waarheid niet te horen.’ Ons voedsel: zit vol met middelen die er niet in horen, want gewassen zijn genetisch gemodificeerd. ‘Maar het verzet groeit: kijk maar naar de opkomst van biologisch tuinieren en biologische winkels enzovoorts.’

Aarde rond 1900: was redelijk schoon. Anno 2023: allemaal satellieten die rond de aarde cirkelen en dus is er overal straling, energieën die ons kunnen beïnvloeden. ‘Ik zal je vertellen: ik gebruik geen smartphone!’ (Dit is een leugen, want Teuben heeft mij in de afgelopen weken verschillende malen op zijn mobieltje gebeld.) ‘Via je mobieltje en AI nemen ze je bewustzijn af en zetten er een ander bewustzijn voor in de plaats. Stap eruit en doe die telefoon weg. Telefoons worden door AI bestuurd. AI is een ander bewustzijn.’

UMTS-masten verspreiden straling ‘die door de gaten in je aura komen en je zo beïnvloeden. Ik ben hier als ufo-meldpunt om jullie te vertellen hoe het op andere planeten gaat, waar mensen wél serieus genomen worden.’ De smartphone zorgt ervoor dat je constant onder controle blijft, ‘dus weg met de smartphone! Ik vertel jullie de absolute waarheid! Maar gooi je TV nog niet weg, want daar komen onze onderwerpen steeds meer naar voren. Bijvoorbeeld de oproep in Op1, Museum Opsterlân, enzovoorts.’

‘Laat je niet door andere mensen misleiden, luister naar jezelf!’ roept Teuben tegen de bezoekers.

Op het scherm verschijnen de raadselachtige woorden ‘Gesara-nesara’. Het zou hier om een nieuw (financieel) systeem gaan. Dat zou op 09/11/2001 worden gelanceerd, het was al door Clinton ondertekend. (Hoewel Bush toen president was.) Maar het is er dus niet gekomen (uiteraard vanwege 09/11). ‘Dat zie je niet op het nieuws maar het zijn wel de absolute feiten’.

Universe is magic and love is the key’ is een mantra die Teuben meerdere malen die avond op het scherm zal vertonen. Liefde is voor hem bevrijding, gelijkwaardigheid, creativiteit, verbinding, enzovoorts.

Dan gaat hij verder in op de Schumann-resonantie. Dit speelt zich af tussen de aarde en de ionosfeer (66 km boven de aarde, volgens Teuben). Is vrije energie waar we gebruik van kunnen maken. Energie komt vanuit de kern van de Aarde en reikt tot op 66 km hoogte. Teuben benadrukt: ‘We houden ons niet bezig met complottheorieën, maar met wetenschappelijke theorieën’.

We kunnen ons zelfherstellend vermogen activeren. Gebruik maken van de Schumann-resonantie biedt bescherming tegen straling, herstelt je DNA, lost blokkades op, gaat mind-control en intimidatie [van overheid] tegen, verbindt linker- en rechterhersenhelft, en is een gratis verjongingskuur.

‘Je kunt je veroudering stopzetten. Ik heb alle informatie gekregen van een planeet waar mensen 300 jaar oud worden.’

Dan gaat het over Gorredijk. Teuben laat een stukje Friesland Dok zien: De ufo’s van Fryslan (docu uit ongeveer 2010). Daar zit Teuben ook zelf in. Daarna vertoont hij het bekende filmpje van Gorredijk en de kinderen (UFOB-versie, met Engelse ondertiteling). Zijn conclusie: ‘De kinderen van Gorredijk konden zich uitspreken. Maar het contact gebeurt overal en daar kunnen kinderen zich niet uitspreken. Die krijgen dus mentale problemen.’ Wat Teuben wil bewerkstelligen met zijn presentaties, zegt hij, is een ‘tocht die de bevrijding van de mensen beoogt’.

Het verhaal van Teuben wordt onderbroken door twee dames die schreeuwen. Ze kletsten al de hele avond door Teubens verhaal heen. De ene vrouw komt mentaal onstabiel over, ze zegt ook dat ze medicijnen moet slikken maar dat niet doet. Ze is het soms niet eens met Teuben, dan weer helemaal lyrisch. De twee zijn duidelijk Teuben-fans, maar Teuben is in hun ogen soms te lief. Zijn boodschap mag feller uitgedragen worden, vinden ze. Teuben ergert zich duidelijk aan de dames. Hij vraagt ze naar het podium te komen om hun verhaal op het podium te doen, maar dat willen ze absoluut niet. Teuben vindt dat ze dan hun mond moeten houden. Daar houden ze zich – tot duidelijke ergernis van Teuben en andere mensen in de zaal – niet aan.

Teuben gaat verder: ‘Er zijn aardse ufo’s en er zijn buitenaardse ufo’s.’ Aardse ufo’s: Duitse ufo’s, die konden niet gebruikt worden in WOII vanwege de zogenaamde ‘foo fighters’, die volgens Teuben mensen en piloten in nood hebben gered. Hij laat foto’s van nazi-ufo’s zien die hij op mysterieuze wijze verkregen zou hebben maar die daarna op evenzo mysterieuze wijze zijn verdwenen.

Daarna kwam Roswell, 1947. Ufo’s waren daar aanwezig vanwege kernwapens: ‘nucleaire explosies stralen een signaal de ruimte in dat de aarde zichzelf aan het vernietigen is’. Buitenaardsen komen dus om te waarschuwen en te helpen. Drie schotels worden volgens Teuben bij Roswell ‘neergeschoten’. Daar zaten EBE’s in (extraterrestrial biological entities), eentje overleeft, wordt mee gecommuniceerd (laat zwartwit-beelden zien van ‘skinny Bob’), is in 1953 uit zijn lichaam getreden en zo verdwenen. EBE had telepathische krachten.

2001: Disclosure Project (van Steve Greer), hele wereldpers aanwezig. Clifford Stone: 57 verschillende soorten wezens geïdentificeerd. Filmpje van Disclosure Project wordt vertoond. ‘Dat was vlak vóór 09/11. Dat was toen wereldnieuws, ook de nesara-wetgeving had toen getekend moeten worden. Buitenaardsen worden door Stone nog “enemies” genoemd, maar ondertussen weten we dat ze onze vrienden zijn’. Wij zijn eigenlijk ook buitenaards, ‘ingeplugd op het universum’. ‘De buitenaardsen zien er allemaal net zo uit als u en ik en zijn dus ook al onder ons.’ We kunnen veel van ze leren, o.a. over de Schumann resonantie. ‘We hebben ook contact gehad met de Grays, die tot 2003 mensen ontvoerden en medische ingrepen op hen deden met medeweten van overheden. Maar ze zijn daar sinds 2003 mee gestopt. We hebben nu alleen nog contact met liefdevolle wezens. De media en Hollywood willen ons bang maken, maar de buitenaardsen zijn hier om ons te begeleiden in de grote evolutiesprong die nu gaande is.’

Er wordt een fragment vertoond van De leugen regeert met Teuben. Opmerking van hoofdredacteur van Nieuwsblad van het Noorden wordt uitgelegd als: de media weet het al lang. 

Pauze van 21.05 tot 21.30 uur.

Teuben: Waarom vindt dat contact allemaal in het Noorden plaats? ‘Friesland en Groningen zijn op de stralingskaarten nog open plekken. Hier is nog de minste straling.’ Bovendien: ‘voordat er hier geloofssystemen waren, waren de mensen hier gelukkig. Ze leefden één met de natuur’. Ze zagen ook lichtjes en bouwden kloosters. ‘Groningen en Friesland zijn de meest intensieve plekken van buitenaards contact ter wereld’.

Bonifatius kwam: Vaticaanse normen moesten hier worden neergezet, maar er kwam verzet en Bonifatius werd omgebracht. Later kwamen de Romeinen, toen werd iedereen bekeerd tot het christendom, ‘anders werd je tot heks verklaard en werd je omgebracht’. Angst regeerde.

Leylijnen worden nu weer geactiveerd, door mensen die ons begeleiden in de evolutiesprong. Kerken worden weer echte gemeenschapshuizen en zijn niet langer de plek waar leerstellingen worden verkondigd. ‘De aarde gaat van de geloofssystemen af. Geloof is los zand. Je moet onderzoek doen. Via ufo’s en buitenaarse contact hebben we contact met Hoogste Bewustzijn (God) gekregen. Daar is geen schuld meer, geen zonde, alle mensen zijn gelijk. God is de Bron, the Force, the Spirit.’ Lichtwezens hebben zich volgens Teuben in Groningen gemeld, dat zijn engelen.

Teuben roept vervolgens de mensen in de zaal op om op het podium hun verhaal te vertellen.

Er komt een vrouw naar voren. Ze was in 2011 bij een rotonde bij Lemmer, ziet een ufo, die daalt. Ze ziet lichtjes, ramen, en schimmen. Daarna stijgt de ufo weer op. Volgt haar in de auto richting Gorredijk. Ze heeft ineens geen angst meer, ‘ze hebben iets weggenomen’. Vrouw zat toen in een scheiding en flink met zichzelf in de knoop. Ook een vriendin in Tijnje ziet de ufo, en een vriendin in Drachten. Teuben luistert en duidt met de vrouw de ervaring (als een psychiater of een dominee). Mevrouw blijkt kennis van paragnost Jelle Veeman, die haar kinderen van kanker genezen heeft. Jelle was eerlijk en zei het als hij mensen niet kon helpen, maar hield mensen dan wel pijnvrij. Mevrouw is uiteindelijk de chauffeur van Veeman geworden. Ze ratelt door. Uitspraak van mevrouw: ‘Ik ga straks [in november] helemaal niet stemmen, want ik stem niet op het kwaad’ [en alle partijen zijn kwaad, er is geen enkele goed]. Teuben zegt: ‘Inderdaad, buitenaardsen zeggen: steek geen energie meer in de oude aarde’.

Teuben: ‘Mensen die dit ook hebben [psychische problemen, angsten] moeten niet meer contact met psycholoog of arts of psychiater opnemen, maar moeten zich bij ons melden, want wij hebben de middelen om hen op te vangen’.

Een man die zich voorstelt als H.T. uit Nijbeets, komt naar voren. Vertelt ook ufo-waarneming. Ziet een schotel bij Balk, die landde, straalt licht naar onderen, schotel gaat open, heel helder licht. Er kwam een man uit de schotel, hij was niet heel goed te zien. De man bukt en raapt iets op en gooit het weg. Teuben: ‘schotel openbaart zich aan jou energetisch’. Talsma was heel positief, zegt dat hij graag contact wilde. Wat er daarna gebeurd is en hoe de ufo verdween, weet hij niet meer (behoorlijk verward verhaal).

Teuben tegen de rest van de zaal: ‘Weet dat je niet alleen bent. Wij [als organisatie] willen verder, we willen graag filmopnames maken van jullie verhalen. En zo breed mogelijk naar buiten brengen. We hebben werkelijk duizenden, dui-zen-den! meldingen van mensen bij wie de angst wegviel toen ze zo’n object zagen.’ Mensen die iets meegemaakt hebben worden opgeroepen zich achteraf te melden bij Teubens (louter vrouwelijke) medewerkers om een afspraak voor filmopnames te maken.

Derde mevrouw: S. v.d. B. uit Jubbega, nu woonachtig te Gorredijk. Verhaal uit 1974. Tegen 21 uur, ze was met een vriendje aan het flikflooien, hoort een vreemd gonzend geluid. Ziet een schijf met kleuren in de lucht, die langzaam daalt. Mevrouw werd heel bang, was er niet blij mee. Ze verschuilen zich in de bosjes en wachten totdat het object weg is. Daarna heeft ze altijd het gevoel gehouden dat ze voortdurend in de gaten gehouden wordt. Heeft ook foto’s van ufo’s gemaakt. Ze krijgt een gevoel waar er ergens een ufo is, maakt lukraak een foto en dan staat er altijd een object op. Haar dochter en zoon hebben op dezelfde leeftijd als haar hetzelfde meegemaakt. Ze durft er niet over te praten, want ze wordt voor gek verklaard. Vriendje is overigens op heel jonge leeftijd overleden (ze suggereert dat dit een soort straf is). Mevrouw werd door haar vader gestraft, omdat ze te laat thuis was.

Teuben weer: willen opnames maken, in Gorredijk, dan de beelden hier [in Gorredijk] en zo ver mogelijk verspreiden. (Komt op mij over dat Teuben haast heeft en zo snel mogelijk films wil maken om op de mediabelangstelling omtrent de Gorredijk-tentoonstelling mee te liften!)

Een andere mevrouw komt naar voren (noemt geen naam). Komt sloom over, enigszins verward of onder invloed, maar vertelt een fascinerend en zeer gedetailleerd verhaal dat ze een astrale reis heeft gemaakt, ziet zichzelf slapend in bed liggen, belandt in een ruimteschip met lange wezens die helemaal in pakken gehuld zijn die wit zijn, met rode strepen, ze zijn gemaskerd. Ze ziet ook allerlei andere mensen. Wordt zachtjes vastgebonden en er wordt haar een ‘venster’ getoond, waar ontzettend snel een film op vertoond wordt, sneller dan ze kan volgen. Ze wordt de volgende ochtend in haar bed wakker. Pas rond haar 40ste herinnert ze zich deze gebeurtenis weer, die blijkt te hebben plaatsgevonden toen ze 6 jaar was. Ze heeft jarenlang tot half drie ‘s nachts onder de dekens met lampje liggen lezen omdat ze bang was om te gaan slapen. (Mijn indruk is heel sterk dat het hier om een authentieke, raadselachtige ervaring gaat.)

Het is dan 22.30 uur en de avond is nog niet afgelopen. Ik sluip toch de zaal uit omdat ik nog twee uur naar huis moet rijden. Teuben is druk foto’s aan het vertonen van ufo’s in Winsum. De foto’s zijn duidelijk fake en op een pc gefabriceerd. Teuben presenteert ze als echt en zegt dat iedereen in Winsum hem kent en hem waardeert om zijn werk. Dan sluit ik de deur achter me. Buiten zie ik Jupiter aan de heldere hemel staan…

2 gedachten over “De ufo’s van Gorredijk en Anton Teuben”

  1. Fantastisch, Taede! Bedankt voor dit ontzettend uitgebreide verslag! Voor iedereen die het leest: ja, die lezingen van Anton Teuben gaan er echt zo chaotisch aan toe. Er wordt veel van de hak op de tak gesprongen, en echt allerlei zaken komen op die manier gigantisch snel voorbij.
    In jouw verslag zie ik nergens de Arcturianen voorkomen. Teuben en een paar van zijn medewerkers zeggen dat zij vooral met dit ras uit de Galactische Federatie in contact staan. Zijn zij ook genoemd en heb je dat in de haastigheid (want je moet echt heel snel meeschrijven wil je alles meekrijgen) niet op kunnen schrijven, of zweeg Anton er deze keer over?

  2. Arjan,

    Anton heeft de Arcturianen niet genoemd, nocht de Galactische Federatie. Ook heeft hij geen plaatjes met verschillende “rassen” van buitenaardsen laten zien. Ik sluit niet uit dat hij hier nog over heeft gesproken toen ik (na 2,5 uur) vertrok. Hij is ook niet ingegaan op de ‘ze’ die voor de onderdrukking van ons bewustzijn verantwoordelijk zijn. Want dat zijn in eerste instantie overheden, maar hij heeft al eerder lezingen gehouden waarin hij over Reptilians vertelde. Dat heeft hij voor deze avond in Gorredijk weggelaten. Hij is een bekende fan van David Icke (hij noemde “the matrix” waarin we gevangen zitten tijdens de avond tussen neus en lippen door één keer), inclusief de antisemitische achtergrond (tijdens een interview dat ik enkele jaren geleden met hem heb gehouden, vertelde hij expliciet over “de joden” die overal achter zitten en die de reptiliaanse agenda uitvoeren). Wat me opviel was dat hij in Gorredijk minder op het spoor van de strijd tussen licht en duister zat, maar vooral wilde benadrukken dat de buitenaardsen onze vrienden zijn en ons (individuele) heil op het oog hebben.

Reacties zijn gesloten.