Het nieuwe boek is er! “De ufo’s van Gorredijk”

In februari 1974 raakte het Friese dorpje Gorredijk in de ban van ufo’s – ongeïdentificeerde vliegende objecten. Niet alleen talloze volwassenen, maar ook veel schoolkinderen zagen vreemde lichten in de lucht. Een mavo-leraar richtte observatieposten in en de ufo-golf werd landelijk nieuws. Terwijl onderzoekers uit het hele land naar het anders zo rustige Gorredijk trokken, raakte het dorp intern diep verdeeld. Sommige inwoners waren ervan overtuigd dat Gorredijk werd bezocht door buitenaardse bezoekers, anderen lachten hartelijk om dat idee en wilden zo snel mogelijk terug naar de normale orde van de dag…

In dit journalistieke boek blik ik samen met een aantal ooggetuigen van toen terug op de opmerkelijke gebeurtenissen die 50 jaar geleden plaatsvonden. Wat is er allemaal gezien? Wat was de impact van de waarnemingen op het persoonlijke leven van getuigen en andere dorpsbewoners? En wat deed alle ophef met het dorp Gorredijk?

Dit boek is een unieke studie van één van de grootste ufo-casussen in de Nederlandse geschiedenis.

De ufo’s van Gorredijk: Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974 (uitg. Noordboek, ISBN 9789464711721, € 19,90) is nu overal verkrijgbaar, via online en fysieke boekhandels, en via de website van de uitgever: https://noordboek.nl/boek/de-ufos-van-gorredijk/.