Close

Andries Knevel over gelovige wetenschappers

Vanmorgen kreeg ik via de weblog van Gert Korthof weet van een artikel dat Andries Knevel in CV Koers heeft gepubliceerd. Hij vraagt zich namelijk af waarom Dekker de enige christen-wetenschapper is, die het debat over ID is aangegaan.

Het artikel van Knevel is HIER te lezen. Ik vind het een interessant en controversieel stuk, maar ben er nog niet helemaal uit wat Knevel eigenlijk met dit stuk beoogt. Ik kom er wellicht later nog op terug.

2 thoughts on “Andries Knevel over gelovige wetenschappers

 1. Citaat Andries Knevel:
  “Wat zou het geweldig zijn geweest wanneer in de Volkskrant of NRC Handelsblad er een lijst van 25 ingenieurs en doctores was gepubliceerd, met namen van mannen en vrouwen die zouden hebben betoogd dat, met alle nuance, er waarachtig wel meer wetenschappers in Nederland zijn die vraagtekens zetten bij heersende wetenschappelijke paradigma’s.”
  ID in Nederland ligt redelijk plat en Andries Knevel lijkt de zaak op te willen schudden met een lijst naar analogie van deze:
  http://www.dissentfromdarwin.org/.
  Enige kennis van evolutiebiologie is niet nodig. Zo’n lijst is daarmee misbruik maken van academische titels. De bedoeling is imponeergedrag ten opzichte van het gewone kerklid.

 2. Gerdien, Taede,
  http://www.dissentfromdarwin.org/ is de bekende lijst van het Discovery Institute. Enige jaren geleden hebben ze mij, waarschijnlijk per vergissing, ook per email gevraagd de doubt-stelling te ondertekenen. De hele procedure is verbazingwekkend simpel en oppervlakkig en stelt dus niets voor. Het is gewoon een soort enquete en je hoeft alleen maar ja in te vullen en helemaal geen argumentatie te geven.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: