Close

Verknocht aan Bejeweled 3

Ik ben niet echt een fan van computerspelletjes. Ik heb voor uitgebreide spelletjes eigenlijk geen tijd, en als ik wel tijd heb en spelletjes doe, dan krijg ik een schuldgevoel dat ik beter andere dingen zou kunnen doen.

Er is echter één uitzondering, en dat is het spelletje Bejeweled. Bejeweled 2 en Bejeweled Twist vergezellen me al jarenlang op iedere computer en laptop die ik heb gehad. Ik weet dat je de spelletjes gratis via allerlei websites kunt spelen, maar die versies zijn bijzonder mager in vergelijking met de high-resolution versies die je krijgt als je de volledige versies koopt.

Sinds twee dagen ben ik helemaal weg van Bejeweled 3. Deze versie is grafisch fantastisch, het thema is wat fantasy-achtig (terwijl Twist meer richting sci-fi gaat) en ook de muziek is dat. (Eerlijk gezegd vond ik de muziek van Twist leuker, maar het is goed te verdragen.) De ontploffingen zijn fenomenaal en als je even doorspeelt, kun je allerlei verborgen functies ontsluiten, waardoor je van vier spelletjes er uiteindelijk acht ontstaan. Bovendien heeft Popcap via de site beloofd, dat het spelletje steeds wordt geüpdate, zodat er meerdere levels en andere verrassingen bijkomen. Ik ben benieuwd.

Bejeweled 3 is nog niet op cdrom verkrijgbaar, maar alleen via de site van Popcap. Een aanrader is dan wel om even een Popcap Passport aan te maken, want dan krijg je bij aankoop van Bejeweled 3 meteen 10 procent korting.

Wat wel weer flauw is, is dat het spelletje wordt aangeboden voor 19.95 dollar. Echter, als je afrekent en het land ingeeft als Nederland, dan wordt het automatisch omgezet naar euro, en betaal je glashard 19,95 euro (wat dus duurder is). Maar goed, als je 10 procent korting krijgt, is dat bijna 2 euro, dus dat scheelt dan weer.

Wil je het spelletje uitproberen: via de website van Popcap kun je de trial-versie downloaden. Deze versie is volledig functioneel (inclusief het unlocken van hidden functions), maar je kunt slechts een uurtje spelen. Dat is veel te kort, zo zul je wel merken…

%d bloggers liken dit: