Close

Vakantie-tip: "Het Darwin Dilemma" van Han Thomas

Oké, laat ik direct maar mijn kaarten op tafel leggen: ik heb dit boek niet zelf gelezen en ik ken ook de schrijver niet. Ik kreeg zojuist van een thriller-kenner en mede-Biblion-recensent de tip van een boek dat onlangs verschenen is van de hand van de Nederlandse schrijver Han Thomas, met als titel Het Darwin Dilemma. Nadere informatie is te vidnen op de site van Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-darwin-dilemma/1001004011450530/index.html#product_description.

Het gaat blijkbaar om een “wetenschapsthriller” die het conflict tussen evolutiebiologen en (in dit boek nogal gewelddadige) creationisten (en nog wat Intelligent Design) als centraal element heeft. De recensent (die een aantal thrillers per week leest en wiens oordeel over thrillers ik blindelings vertrouw) stelt dat Thomas de spanning “tot op de laatste bladzijde” blijft vasthouden: “De auteur is goed thuis in de wetenschap, maar schrijft beslist niet over de hoofden van de lezers heen. De spanning is af en toe tastbaar.”

Ik ben zeer benieuwd naar dit boek, het gebeurt immers niet vaak dat science and religion in romanvorm worden besproken. Ik zal helaas niet in staat zijn om dit boek nog voor mijn Amerika-reis te lezen (tenzij het zaterdag op Schiphol ligt). Misschien dus een goede (vakantie-)tip voor andere geïnteresseerden. Ik hoop dat dit boek binnenkort meer aandacht krijgt. 

Zie ook hier: http://www.versvrdepers.nl/2011/07/dan-brown-plus-het-darwin-dilemma_08.html

2 thoughts on “Vakantie-tip: "Het Darwin Dilemma" van Han Thomas

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: