Close

Tussenbericht

Ja, heel veel heb ik op dit moment niet te melden, maar de vaste bezoekers van mijn blog zullen zich wel enigszins afvragen waar ik gebleven ben. Ik ben niet van de aardbodem verschwunden, maar heb de afgelopen twee weken van een heerlijke vakantie in de Duitse Eiffel genoten. "Science" en "religion" waren even ver weg, terwijl ik Jack Vance' klassieker De Talen van Pao heb gelezen evenals het adembenemende meesterwerk De Weg van Cormac McCarthy. Ik heb nog zo'n tiental andere boeken gelezen, ook nonfictie, maar deze twee boeken zijn me toevallig het meest bijgebleven. Nee, toch niet helemaal: van de nonfictieboeken is De vrije wil bestaat niet van Victor Lamme echt aan te raden. Wat kan die man schrijven! Ik ben niet overtuigd dat zijn conclusie juist is, maar hij zet wel echt aan tot diep nadenken over de eigen identiteit.

Morgen vertrek ik naar Oxford voor een conferentie over Physics and God (zie HIER). Ik moet daar ook een paper presenteren. Ik hoop vanuit Oxford over deze conferentie te kunnen berichten.

1 thought on “Tussenbericht

  1. Taede,
    ik had De vrije wil bestaat niet op mijn verlanglijstje, maar nog niet gelezen.
    Heeft De vrije wil bestaat niet volgens jou nog invloed op ‘The Free Will Defence’? Heeft een wetenschapper/filosoof/theoloog de conclusie getrokken dat als de vrije wil niet bestaat, de ‘The Free Will Defence’ niet meer werkt?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: