Close

Mr. Wilders writes a book

Toevallig keek ik vandaag even op Amazon.com. Ik zocht boeken onder de rubriek "science and religion", en wat schetst mijn verbazing dat ik daar een boek van Geert Wilders tegenkwam. Het boek, Not a Religion, moet medio volgend jaar verschijnen. En waar gaat het over? Waarover denkt u? Juist: Geert waarschuwt tegen de islamisering van het Westen. Dan lijkt het mij maar beter dat Geert maar niet aan een nieuwe regering gaat deelnemen, anders heeft hij geen tijd meer om zijn boek af te maken.

En nu we het toch over extremen hebben, ook het knip-en-plakboek van Ben Hobrink, Moderne wetenschap en de Bijbel, een boek dat nog altijd een bestseller onder gelovigen is, komt in een Engelse vertaling uit, met als titel Modern Science in the Bible. Let op dat de Engelstalige titel sterker is dan de Nederlandse: er komt blijkbaar keiharde wetenschap voor in de Bijbel.

3 thoughts on “Mr. Wilders writes a book

  1. Best riskant voor Hobrink aangezien hij in het Engelse vaarwater komt en dus zijn plagiaat sneller zal worden opgemerkt door belanghebbenden. Belachelijk, maar ook triest, dat dat boek zo goed verkoopt.
    Het zou wenselijk zijn als universiteiten de vondsten van de bijbelwetenschappen wat meer toegankelijk zouden maken voor breed publiek, om dit soort kolder te pareren.

  2. @ Druijf, dat laatste gebeurt wel, volgens mij. Er wordt genoeg populair-wetenschappelijk werk op dit gebied gepubliceerd. Maar mensen lezen wat ze willen lezen, i.c. wat hen bevestigt in hun ideeën. Of dit nu Hobrink, Dan Brown, of Dawkins is.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: