Close

Tonal Assembly in de Top-10 van beste internationale EM-artiesten

Vanochtend werd ik overrompeld door een nieuwtje dat me via-via bereikte. Afgelopen zaterdag was de uitreiking van de jaarlijkse Schallwelle Awards. Ik kon er vanwege andere verplichtingen niet bij zijn, maar de uitslag werd gisteren op internet geplaatst. Ik wist dat ik niet tot de winnaars behoorde. Maar toen ik vanochtend de uitslag bekeek, was ik toch ineens behoorlijk onder de indruk.

Want het bleek dat ik ineens behoorde tot de top-10 van ‘beste internationale artiesten 2019’ (binnen het veld van de elektronische muziek, welteverstaan). Zomaar vanuit het niets.

Ik sta als Tonal Assembly op plek 8, net na Schmoelling & Waters (Johannes Schmoelling is voormalig Tangerine Dream lid), en Thorsten Quaeschning (huidige voorman van Tangerine Dream), Ron Boots (Nederlandse EM-artiest en directeur van platenmaatschappij Groove Inc.), en anderen… Onder mij staan grotere namen van artiesten die door mij zeer bewonderd en gewaardeerd worden als Moonbooter, Baltes & Erbe, Schiller en Erik Wøllo.

Ik ben daarmee officieel geen winnaar, want dat is slechts degene die de eerste plek behaald heeft. Maar ik voel me toch wel een winnaar, want dit betekent wel dat ik met slechts mijn album Lost And Found In Imaginary Landscapes en het optreden in Bochum in december ineens tot de top-10 van internationale EM-artiesten behoor. Bovendien ben ik met Ron Boots één van de twee Nederlandse artiesten in de top-10! Dat is toch waarlijk niet niks.

Tot nu toe ben ik wat betreft mijn muzikale activiteiten tamelijk bescheiden gebleven. Ik ben geen podiumbeest, ik beschouw mezelf toch nog altijd als een studeerkamermuzikant. Bovendien, EM is maar een heel klein segment van de totale muziekindustrie, ofschoon de aandacht voor EM in Nederland de afgelopen tijd flink aan het toenemen is. Misschien ben ik te bescheiden. Ik ben nooit goed geweest in mezelf verkopen. Toch kan ik niet ontkennen dat ik best een beetje trots ben op wat ik met mijn muziek bereikt heb.

En er komt meer, want een tweede album is in de maak en ik sta op zaterdag 11 april op in De Enck in Oirschot op het hoofdpodium voor een optreden tijdens een van de grootste EM-festivals van Nederland:

Info over E-Live en hoe je aan kaarten kunt komen, zie: http://e-live.nl. Of kijk op de officiële Facebook-pagina: https://www.facebook.com/events/186633099067953/.

Overigens, vorig jaar was ik genomineerd voor de categorie ‘Mein eigener Weg / My Own Way’, daar eindigde ik toen in de top-5… (zie HIER).

De Schallwelle website met alle uitslagen is HIER te vinden.

%d bloggers liken dit: