Close

Nieuwe CD Jean Michel Jarre op komst!

Ik heb al eerder gemeld dat ik ooit een grote fan was van Jean Michel Jarre, maar dat ik de afgelopen jaren de interesse in zijn activiteiten ben verloren. De afgelopen jaren heeft hij niets nieuws geproduceerd, maar was hij slechts bezig met een ‘upgrading’ van zijn muziek naar de technologische maatstaven van deze tijd. Jarre leek meer geïnteresseerd in techniek dan in componeren. Ik heb zelfs al gemeld dat Jarre passé is.

Tot vanochtend! Ineens zag ik dat van Jarre eind maart een heus spiksplinternieuw studio-album verschijnt, getiteld Téo & Téa. Het is het eerste nieuwe album in 10 jaar. Het album zal verschijnen als een set van CD en DVD (met daarop een mix van het album in 5.1-sound). Het album kan nu al HIER besteld worden.

Lees HIER iets meer over het album en bekijk vooral de videoclip – dat belooft heel wat!! De videoclip en de muziek suggereert dat Jarre nu werkelijk een nieuwe richting is ingeslagen, meer in de richting van dance. Meer nieuws volgt, zodra ik meer details heb.

Zie ook HIER.

Overigens, wie geïnteresseerd is in Jarre’s muziek: op Youtube zijn vrijwel alle originele videoclips van Jarre te vinden; zoek op “Jean Michel Jarre”. De moeite waard!

4 thoughts on “Nieuwe CD Jean Michel Jarre op komst!

 1. Wel… ik hoorde ‘m afgelopen zaterdag en ik laat dit werk aan mij voorbij gaan. De oude elektronische meester met zijn eigen sound heeft het verleden overboord gekieperd en is maar op de zwaar gehypte commerciële toer gegaan. Niet dat de songs slecht zijn, dat niet, maar het heeft niet meer de kenmerken van de oude meester. DJ Tiësto, Armin van Buren, etc. … Jarre kan daar nu tussen gaan staan.
  Jammer, heel erg jammer.

 2. Hallo Theo,
  Ik geef direct toe dat dit werk het bij lange na niet haalt bij zijn oudere werk. Maar vergeleken met Metamorphoses (waar Jarre echt liet zien dat hij de moderne technologie echt nog niet in de vingers had, zo blikkerig als het klinkt) klinkt dit toch een stuk frisser.
  Overigens kan Jarre mijns inziens ook totaal niet tippen aan Armin van Buuren en Ferry Corsten – producers en – jawel – componisten die ik zeer bewonder (ik weet het, niet iedereen zal het hier mee eens zijn). Die jongens weten echt met de nieuwste technologieën ongehoord mooie melodieën te toveren – dat kan Jarre helaas niet meer, hoezeer Teo & Tea ook mag blijven hangen.
  Nee, hoe mild-enthousiast ik ook ben over dit album, ik ben er wel van overtuigd dat Jarre echt passé is – zoals ik elders op mijn weblog al heb gezegd. Dit is de laatste stuiptrekking, geen slechte, maar hij zal er niet door herinnerd worden…

 3. Al jaren lang fan van JMJ en van DJ Tiësto.
  Jarre had een heel eigen stijl en is een inspiratiebron geweest voor de vele eigentijdse DJ’s. Leuk te zien dat de meester nu zelf eens laat zien dat hij ook in staat is een (euro-)dance album te produceren. Goed, het is geen Tiësto, maar het is wel een dance album met duidelijke Jarre geluiden.

 4. Ik heb de cd nog niet gehoord, en er ook nog niet gehoord, al ben ik net als jij ook een (ex) fan van Jarre.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: