Close

Muzikale hulp gevraagd (met beloning!)

Onlangs kwam ik een paar cassettebandjes tegen. Vroeger – zo’n tien tot vijftien jaar geleden – nam ik veel van de Tros CD-Show op (donderdagavonds tussen negen en elf). Fantastisch radioprogramma zoals die niet meer bestaan. Maar natuurlijk nam ik dan de afkondiging niet op.

En zo komt het dat ik al jaren op zoek ben naar een nummer dat ik recentelijk op een van de cassettebandjes (her)ontdekte. Ik heb er een MP3-file van gemaakt (net iets minder dan 6 MB). Aangezien ik niet de juiste kabeltjes kon vinden, is de file mono (het origineel is in stereo).

De geluidskwaliteit is niet fantastisch, het is een opname van een bandje, maar ik hoop dat iemand mij kan vertellen (a) welk nummer dit is en van welke groep, en (b) waar ik dit nummer of de betreffende CD kan bemachtigen.

Wie mij als eerste antwoord op deze twee vragen kan geven, stuur ik een gesigneerd exemplaar van God én Darwin toe (dus wel graag even je e-mail vermelden).

Je kunt de MP3-file HIER downloaden.

Aanvulling, 17/10/2009: Het raadsel is opgelost! Zie HIER.

7 thoughts on “Muzikale hulp gevraagd (met beloning!)

  1. Het doet mij sterk aan The Legendary Pink Dots denken, van halverwege de jaren 80. Ik ben een groot fan van die band, maar dit nummer ken ik dan weer niet. Maar het heeft alles: de bekende synth-loopjes, de viool, de gitaar. Jammer dat er geen zang bij zit, dan wist ik het zeker.

  2. De CD-Show liet meestal twee nummers achter elkaar horen van een nieuwe CD. Er staat nog een nummer op het bandje, direct achter dit nummer aan. Kwalitatief wat minder, maar ik vermoed van dezelfde groep. Ook dit is instrumentaal. Dus ik vermoed ook dat het niet de Legendary Pink Dots zijn – overigens een band die ik helemaal niet ken (en waar ik nu bezig ben muziek van de downloaden ;-)).
    Ik vermoed dat de muzikant of groep in de New Age sfeer te zoeken is. In de jaren ’80 en ’90 werd veel instrumentale muziek gerubriceerd onder deze categorie – ook muziek die veel breder was dan het meditatieve en simpele geneuzel wat labels als Oreade etc. uitbrachten. Ik denk dan aan Gandalf, Cusco, Andreas Vollenweider, en Yanni – allemaal instrumentalisten die diverse soorten muziek – van inderdaad meditatief tot poppy en jazz-rock – maken. Dat was de muziek die me destijds aansprak (en nog aanspreekt, althans op sommige momenten). Ik vermoed dus dat ook het nummer op het bandje ergens in die richting gezocht moet worden.

  3. Hallo Taede,
    Het doet mij erg denken aan Mike Oldfield (Tubular bells) Maar ik ben nog eventjes voor je aan het zoeken 😉

  4. Op m’n mobiel heb ik Shazam draaien, een app voor Android die muziek herkent. Maar hierbij was er geen resultaat.

  5. Op m’n mobiel heb ik Shazam draaien, een app voor Android die muziek herkent. Maar hierbij was er geen resultaat.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: