Close

Het einde van Van Lommels eindeloze bewustzijn?

Een nieuw boek over bijna-dood ervaringen, van een skeptische neuroloog. Het klinkt niet bijster nieuw, maar volgens NWT Online is het voor Nederlanders toch wel interessant. In dit boek geeft Nelson namelijk Pim van Lommel, de auteur van Eindeloos bewustzijn, een veeg uit de pan. Bovendien beweert Nelson bijna-dood ervaringen wel degelijk te kunnen verklaren.

Vraag me niet naar de details – ik heb het boek nog niet gelezen. Maar voor de lezers van dit blog zal dit boek ongetwijfeld interessante discussiepunten bevatten. Vandaar een vermelding. Het boek is overigens goedkoop (omgerekend incl. verzendkosten zo'n 18 euro) bij Amazon.com te bestellen, zie hier: http://amzn.to/fqnWss.

Ik vermoed overigens dat dit boek ook te zijner tijd in Nederlandse vertaling zal verschijnen. Maar de details daarvan weet ik uiteraard nog niet.

Aanvulling, 20/02/2011, 10.17 uur: Volgens een ander weblog beweert Nelson in dit boek ook dat dieren spirituele ervaringen kunnen hebben. Ik word hoe langer hoe nieuwsgieriger naar dit boek… 

2 thoughts on “Het einde van Van Lommels eindeloze bewustzijn?

 1. Met je titel ‘Het einde van Van Lommels eindeloze bewustzijn’ suggereer je, dat het niet eindigende van bewustzijn iets van Van Lommel is, terwijl het geloof in niet eindigend bewustzijn van alle volken en tijden is. Ik snap dit soort rare sneren dus niet, elk geloof is gebaseerd op een voortbestaan.
  Dit voortbestaan komt dan heel dichtbij, als het op het ziekenbed gebeurt, in aanwezigheid van de geleerde ratio. Waarmee ik niet wil zeggen dat het is bewezen, maar meer in de trend van ‘heb je wel eens boze materialisten meegemaakt?’

 2. Beste Taede,
  allereerst wil ik zeggen dat je geweldig bent! Wat heeft God jou toch mooi gemaakt, scherpzinnig met een goed verstand, een uitgebreide vocabulaire, inzicht, kennis, goed functionerend, breed geïnteresseerd en georiënteerd en barmhartig.
  maar ik zal je een spirituele ervaring vertellen:
  Ik was aan het denken en bidden(dat doet een christen toch?) en ik kreeg een beeld.
  ‘Ik zag dat ik met een schaap aan het slepen was, een dood schaap en ik kon hem niet loslaten, ik vond het zo erg dat hij dood was, echt vreselijk. ik hield hem onder zijn poten vast en sleepte hem verder.’
  Toen dacht ik wat moet ik nu doen, ik kan hem niet loslaten…. Ik breng hem naar de herder, hij weet wat er aan de hand is en wat ik moet doen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: