Close

Hengstenbal

Gistermiddag werd ik andermaal gebeld door het programma Op1.

Of ik donderdag- of vrijdagavond wellicht aan tafel in de studio wilde meepraten. Zaterdag 11 juni a.s. is het 40 jaar geleden dat de film E.T. The Extra-Terrestrial van Steven Spielberg in première ging. En aangezien ik de afgelopen week met een interview in De Telegraaf stond, was dat een prachtige aanleiding om weer eens over ufo’s te praten.

Ja hoor, zei ik, prima.

Vorig jaar was ik met Ufomeldpunt-collega Bram Roza één keer in Op1 geweest. Dat gesprek was in onze ervaring niet zo’n groot succes. Ufo’s waren als laatste onderwerp van de avond gepland en alle voorgaande onderwerpen liepen uit. Én de presentatrice was niet goed voorbereid en stelde vragen die helemaal niet to the point waren voor het onderwerp waarvoor we gevraagd waren.

(Overigens vond mijn zoontje de uitzending prachtig. Sindsdien vindt hij dat ik een BN’er ben. ‘Want je bent een BN’er als je in Op1 bent geweest’, zei hij.)

Sinds die uitzending een jaar geleden ben ik ondertussen dus alweer drie keer door de redactie van Op1 benaderd. Iedere keer zei ik natuurlijk ‘ja’, want Op1 heeft een groot bereik en een serieus gesprek over ufo’s zou behoorlijk wat impact kunnen hebben. Maar iedere keer werd het onderwerp op het laatste moment toch weer afgeblazen.

Dus ik had er al weinig vertrouwen in.

Sinds gistermiddag had ik niets meer terug gehoord. Dus heb ik zelf maar even teruggebeld.

‘Ja, we zijn nog aan het vergaderen’, zei de redactrice aan de andere kant van de lijn, ‘het is nog niet zeker of het onderwerp wel doorgaat, er is zoveel actualiteit… Maar er is wel een reden dat we u uiteindelijk toch niet hebben uitgenodigd. Een beetje een stomme reden, geef ik toe. Maar eh… We hebben vanavond al zoveel mannen aan tafel, we wilden eigenlijk een vrouw aan tafel. Dus hebben we (…) gevraagd, die wil wel komen.’ Ze lachte wat ongemakkelijk en voegde er toen lachend aan toe: ‘Ja, want anders wordt het vanavond weer zo’n hengstenbal, hè.’

En verstand van het onderwerp dan? Expertise? Speelt die dan geen rol? Had ik moeten vragen. Maar ja, ik was te flabbergasted…

%d bloggers liken dit: