Close

"Harun Yahya is een Holocaust-ontkenner"

In Nederland is een onderzoeksgroep “Turks Extreem-rechts”, die Turks extreem nationalisme onder de loep neemt. Op haar website heeft deze onderzoeksgroep een enorme hoeveelheid artikelen staan, die denk ik allemaal de moeite van het lezen waard zijn.

Echter, één artikel valt in het bijzonder op, en dat is het artikel over de Holocaust-ontkenning van Harun Yahya – de man (of liever gezegd: organisatie) die recent in het nieuws was vanwege de massale verspreiding van zijn Atlas of Creation (zie daarover mijn blogs HIER en HIER deel 2). De schrijver van het artikel laat zien – zoals velen al vermoeden – dat Yahya naast een anti-evolutionist ook een keiharde islamitische holocaust-ontkenner is. De redenen daarvoor zijn in het zeer gedegen artikel te lezen.

Lees het artikel hier: http://www.xs4all.nl/~afa/comite/artikel/antisemitisme/artikel123.html. Het artikel geeft in voetnoten ook de bronnen aan. Het artikel is schijnbaar al in 2005 verschenen; het is dus raar dat in de discussie omtrent Harun Yahya niemand het nog heeft opgepikt.

Op de beroemde TalkOrigins-weblog is ook een artikel hierover te vinden: http://www.talkorigins.org/faqs/organizations/harunyahya.html.

Zie verder ook dit artikel (een achtergrondartikel over antisemitisme in Turkije): http://www.xs4all.nl/~afa/comite/artikel/antisemitisme/artikel122.html (zo te zien ook al uit 2005 afkomstig).

Als je dit allemaal zo leest, begin ik me toch af te vragen of het wel zo verstandig is om Turkije tot de Europese Unie toe te laten, of dat de EU nog een aantal jaren moet wachten…

%d bloggers liken dit: