Close

“God hates the Dutch”

Af en toe kom je, al surfend over de diepe zee van het Internet, iets tegen dat ziek is en ziek maakt. En dan heb ik het niet over porno of over schokkende filmpjes of plaatjes. Nee, ik heb het over bepaalde vormen van christelijk geloof. Ik heb het al vaker gehad over de ideologische achtergronden van creationisme en ID. Ook in mijn boek zal ik hierop ingaan. Creationisme en ID zijn ten diepste niet onschuldig, maar hebben ten diepste een anarchistische voedingsbodem: ze willen de Westerse samenleving omver werpen en liefst vervangen door een full-blown theocratie.

Waar dat toe leidt? Kijk maar eens hier: http://www.godhatestheworld.com/netherlands/index.html. Bekijk ook eens de “God hates the world music video” waar met veel vrolijkheid wordt bezongen hoe God de wereld en de mensen haat (dit is dus flagrant in tegenstelling met de boodschap van Genesis, maar dat terzijde). Dit is de website van ene familie Phelps, die een eigen kerk is begonnen. Recentelijk is Nederland toegevoegd aan hun lijst van smerigste landen. Voor de motivatie zie hier: http://www.godhatestheworld.com/netherlands/filthymanneroflife.html. Het is een sekte-achtige beweging, die door velen als haatzaaiend wordt beschouwd. Vandaar dat pastoor Phelps vorige week – net als Wilders – Groot-Brittanië niet in mocht.

Zie ook http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/38937/God_haat_Nederland.html.

Dit is de soort godsdienst waar Dawkins en andere militante atheïsten terecht genadeloze kritiek op uitoefenen.

Ik zeg overigens niet dat creationisme en ID dezelfde ideeën hebben als de Phelpsjes, maar wel dat de onderliggende ideologie sterke verwantschap vertoont. Want wat zijn de argumenten om Nederland het smerigste land ter wereld te noemen? Juist, homohuwelijk, abortus, euthanasie, etc. De speerpunten dus van de christenunie, SGP, etc. Het is dus goed om creationisme en ID met argusogen te blijven volgen.

1 thought on ““God hates the Dutch”

  1. Nog zo’n ziekmakend voorbeeld: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF27022009_024&kanaalid=718, over een “christelijke” kerk die meent dat de vliegtuigramp op Schiphol een straf van God is… Even ziekmakend vond ik het gedoe in de Rooms-katholieke kerk rond Williamson (http://www.knack.be/nieuws/europa/bisschop-herhaalt-gaskameruitspraak/site72-section25-article28620.html)
    Iemand als Dennett plaatst religieuze leiders en gemeenschappen omonwonden voor hun verantwoordelijkheid: gedogen van dergelijke giftige “memen” is ermee instemmen. Hoewel ik het niet in alles met hem eens ben (voor mij is God geen illusie), geef ik hem hierin overschot van gelijk!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: