Close

"God en de menselijke maat" in de winkel uitverkocht – nu actie bij Bol.com

Voor wie het gemist heeft, mijn boek God en de menselijke maat: Gods handelen en het natuurwetenschappelijke wereldbeeld (Zoetermeer: Meinema 2006, ISBN 9101141132, 242 pagina’s) is niet langer via de boekhandel leverbaar. Toch nog een exemplaar kopen? Lees dan even verder…

Uitgeverij Meinema heeft vorig jaar besloten de resterende exemplaren te ruimen. Normaliter zouden de restantexemplaren naar De Slegte zijn gegaan, maar aangezien het er niet zo heel veel meer waren, heb ikzelf de restexemplaren opgekocht, die ik nu met korting verkoop aan degenen die nog een exemplaar willen. Ik verkoop het boek bij lezingen, en online via Bol.com (naam boekverkoper: De Theoloog).

Een korte inhoudsbeschrijving:

Zijn natuurwetenschap en geloof met elkaar in conflict? Kunnen we nog zinvol spreken over Gods activiteit in de wereld? In dit boek gaat Taede Smedes op zoek naar de eigen grammatica van het spreken over Gods handelen in verhouding tot natuurwetenschappelijke denkwijzen. De centrale stelling is dat wanneer op een natuurwetenschappelijke wijze over God gesproken en gedacht wordt, God wordt gereduceerd tot de menselijke maat. Over Gods handelen kan dan nog slechts gesproken en gedacht worden op het moment dat er natuurwetenschappelijk gezien ruimte voor is. Op toegankelijke wijze en zonder een blad voor de mond te nemen, neemt de schrijver de lezer mee door het voor velen onbekende theologische en filosofische landschap van het spreken over God en Gods handelen. Daarbij behandelt hij onderwerpen als Gods Voorzienigheid, de relatie tussen de kosmologische Big Bangtheorie en schepping uit niets, wonderen, Intelligent Design, en het gebruik van kenosis: de gedachte dat God zijn macht vrijwillig beperkt uit liefde voor de schepping. Helder taalgebruik, grappige en aansprekende voorbeelden en een bij vlagen onorthodoxe uitgesprokenheid maken dit boek tot een toegankelijke, originele en spraakmakende bijdrage aan het groeiende veld van godsdienst en wetenschap.

Inhoudsopgave:

Voorwoord

Inleiding

1. Theologie en spreken over God

2. Is er een conflict tussen godsdienst en wetenschap? (1)

3. Is er een conflict tussen godsdienst en wetenschap? (2)

4. Spreken over God: wat bedoelen we dan?

5. Spreken over de wereld als ‘schepping’

6. Creatio ex nihilo, Big Bangof misschien allebei?

7. Wat doet God? De vraag naar ‘Gods handelen’

8. Hoe doet God het? De vraag naar Gods voorzienigheid

9. Gebruikt God special effects? Over wonderen

10. God, scheppingsleer en Intelligent Design

11. Bemoeit God zich nog met ons? Rondom het gebruik van kenosis

12. Hoe nu verder? Opnieuw geloof en wetenschap overdenken

Epiloog

Bibliografie

Meer achtergrondinfo te vinden op: http://godendemenselijkemaat.tasmedes.nl/.

Leuke actie bij Bol.com!

Bol.com heeft tot en met maandag 30 april (Koninginnedag) een mooie actie (zie HIER voor alle details). Als je namelijk via de site van Bol.com een tweedehands boek koopt – waar mijn boek onder valt, ook al zijn de exemplaren helemaal nieuw – dan krijg je van Bol.com een “voucher” van E 1,95, die je kunt inwisselen als je weer een boek koopt bij Bol.com (je krijgt dan dus de verzendkosten terug). Maar bovendien maak je kans om je aankoopbedrag voor het tweedehands boek terug te “winnen”: 1 op de 100 mensen krijgen hun aankoopbedrag terug. Mocht je overwegen een exemplaar van God en de menselijke maat te willen kopen, dan is nu een mooie gelegenheid.

Waar te vinden?

Bij Bol.com kun je het boek hier vinden: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/god-en-de-menselijke-maat/1001004002816615/index.html. Mijn boekennaam is De Theoloog, en het gaat dus niet om tweedehands exemplaren van mijn boek, maar om spiksplinternieuwe restexemplaren.

En wellicht overbodig om te vermelden, maar toch: op = echt op!

%d bloggers liken dit: