Close

Geloof & Wetenschap in Maandblad EOS

Ik heb het al eens vaker gehad over het maandblad EOS Magazine: Actueel Maandblad over Wetenschap en Technologie, een piekfijn populair-wetenschappelijk maandblad. Het is feitelijk de Nederlandse Scientific American (waar het ook mee samenwerkt). Over een aantal weken komt het juni-nummer uit. Dit nummer is als thema-nummer voor een deel gewijd aan de verhouding tussen geloof en wetenschap. Op de website van EOS staat het volgende vermeld:

quote:
Wetenschap en geloof
Naar aanleiding van de commotie in de Verenigde Staten en Nederland rond creationisme en intelligent design publiceerde Eos vorig jaar een kort artikel over deze kwestie. Uit de vele lezersreacties bleek dat de verhouding tussen geloof en wetenschap grote interesse wekt. Volgende maand gaan we dieper in op deze op het eerste gezicht moeilijke relatie.

Ook ik ben gevraagd om een artikel te schrijven over het Nederlandse debat omtrent Intelligent Design. Mijn stelling is: in Nederland is eigenlijk van ID geen sprake. Nieuwsgierig? Koop dan EOS, het is bij iedere fatsoenlijke boekhandel verkrijgbaar. (Hoezo reclame? )

%d bloggers liken dit: