Close

En God beschikte een worm…

Vandaag heb ik een uitnodiging ontvangen van uitgeverij Kok Ten Have om aanwezig te zijn bij de presentatie van het boek [En God Beschikte een Worm… Over Schepping en Evolutie, de tweede bundel van Dekker, Meester en Van Woudenberg, waar ook ik een (kritische) bijdrage in heb staan.

De inhoud van het boek wordt alsvolgt omschreven:

quote:
Evolutie en schepping, is dat water en vuur, wetenschap versus geloof, serieus werk tegenover lichtzinnigheid? Veel mensen denken inderdaad vanuit zulke tegenstellingen. In dit boek zetten natuurwetenschappers, theologen en filosofen echter vraagtekens bij dit conflictdenken. Naast veel informatie biedt deze bundel verrassende bijbelse en theologische inzichten, maar ook een scala van openhartige persoonlijke standpunten van gelovig-bevlogen wetenschappers. Dit is een boek voor mensen die niet van struisvogelpolitiek houden. Een boek dat laat zien dat de mens een religieus wezen blijft, ook als hij wetenschap beoefent.

De presentatie vindt plaats op dinsdag 28 februari a.s. in Nieuwspoort te Den Haag.

Het programma van de middag ziet er alsvolgt uit:

Inloop vanaf 13.00 uur
13.10 uur Welkom door prof.dr. Cees Dekker
13.15 uur Overzicht van het nieuwe boek door prof.dr. René van Woudenberg
13.30 uur Debat over ‘de rol van religie in het publieke domein’ met Tweede-Kamerleden Bert Bakker (D66) en Tineke Huizinga (CU)

(moderator: prof.dr. Ronald Meester)
14.00 uur Aanbieding En God beschikte een worm
14.05 uur Debat over ‘de intellectuele houdbaarheid van scheppingsgeloof’ met dr. Antoine Bodar en prof.dr. Piet Borst (UvA)

(moderator: prof.dr. Ronald Meester)
14.35 uur Vragen van de pers
14.50 uur Borrel
15.30 uur Einde

Mijn vermoeden is dat het boek de 28ste februari of in de dagen daarna in de winkels zal liggen…

%d bloggers liken dit: