Close

Elmo en evolutie…

Elmo Yep, als je eenmaal kinderen hebt, moet je er ook aan geloven: Sesamstraat. Leonie, nu bijna 16 maandjes, kijkt wanneer ze kan naar Sesamstraat. Haar favorietje is – natuurlijk – Elmo. Ze heeft een aantal Elmo-poppen en ik heb zelfs via eBay een tickle-me-Elmo uit de VS voor haar over laten komen. Schitterend. Maar helemaal schitterend is dat zelfs de EO nog wat van Elmo kan leren, zo bleek gisteren.

In de uitzending van Sesamstraat van gisteren (27 mei) was een aflevering van Elmo’s Wereld waarin het ging over – jawel – dinosauriërs. Vele soorten passeerde de revue, allemaal kundig door een hyperactief springerig Elmootje geïntroduceerd. Maar wat mij van de stoel deed vallen was een uitspraak van een lachende dino die bepaald niet kinderachtig was: "Ik ben 150 miljoen jaar oud, maar ik voel me geen dag ouder dan 145 miljoen" waarna Elmo en de dino luid lachend afscheid namen van de kindjes en van een wuivende Leonie…

150 miljoen jaar, dat werd niet onder stoelen of banken geschoven. Petje af, dat Sesamstraat kinderen de evolutietheorie en de oude aarde met de paplepel ingiet! Misschien dat EO-leden eens wat vaker naar Sesamstraat moeten kijken…?

1 thought on “Elmo en evolutie…

  1. Taede, bedankt dat je Sesamstraat voor ons in de gaten houdt, ik was niet op het idee gekomen. Zijn de teksten een vertaling uit het Amerikaans of heeft de NL versie een eigen inbreng?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: