Close

Een nieuw begin…

De zomervakantie is hier in huis nu toch echt afgelopen. Ik heb eerlijk gezegd weinig vakantie gehad en heb vooral geworsteld met de warmte buiten én in huis. Want ik begin per 1 september a.s. een nieuw avontuur waar ik de afgelopen weken al druk mee bezig ben geweest.

Want vanaf die datum ben ik voor pakweg twee dagen in de week in dienst bij de Radboud Universiteit hier in Nijmegen als Docent Systematische Theologie bij de Faculteit Theologie.

Als je me vóór aanvang van de zomervakantie had gevraagd wat ik ná de vakantie zou gaan doen, dan had ik dit niet als antwoord kunnen verzinnen. Veel van mijn theologieboeken lagen al tijden in dozen opgeslagen, klaar om naar een antiquariaat of desnoods naar de kringloopwinkel te worden gebracht, maar ineens blijken ze weer nodig.

Met andere woorden, deze aanstelling is op heel korte termijn gerealiseerd, ik had dit absoluut niet zien aankomen. Maar soms moet je het toeval gewoon bij de lurven grijpen en de onrust die dit veroorzaakt omdat je ineens uit je comfort zone gejaagd wordt, voor lief nemen om een nieuwe zinvolle uitdaging aan te gaan. En ik ga die uitdaging graag aan, mede ook omdat ik weet dat ik me in de vaardigheden van het lesgeven nog kan ontwikkelen. Bovendien stelt deze gelegenheid me in staat om mijn kennis en inzichten met een nieuwe generatie studenten te delen, maar ook om van hen te leren en mijn eigen inzichten aan die van hen te scherpen.

Dit alles betekent concreet dat ik twee dagen in de week voor de RU zal werken en drie dagen in de week mijn freelance-activiteiten zal voortzetten. In het begin zal de balans ver te zoeken zijn, want de colleges vergen veel voorbereiding van mezelf (ik moet deze colleges helemaal naar eigen wens inrichten, wat heerlijk is maar ook veel werk). En hoewel ik de RU goed ken (van 2009 tot 2013 werkte ik er als onderzoeker), is er qua technische infrastructuur voor onderwijs wel het een en ander veranderd, wat ik me dus nu eigen moet maken.

Ineens ben ik dus in een heel andere fase terecht gekomen. Maar ondanks alle heilzame onrust die deze aanstelling dus met zich meebrengt, heb ik dus heel veel zin om bij de RU aan de slag te gaan, met heel veel energie en enthousiasme.

5 thoughts on “Een nieuw begin…

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: