Close

Druk, druk, druk…

Het is momenteel even erg rustig op mijn blog, geef ik toe. Dat komt omdat ik het de afgelopen weken erg druk heb gehad met het beoordelen van afstudeerscripties en studentenpapers, maar ook omdat ik komend weekend op een conferentie in Aken (DE) 3 plenaire lezingen moet houden over mijn onderzoek (creationisme en ID, theologische reacties op de evolutietheorie, en de vraag of evolutionair-cognitieve verklaringen van religie een dreiging zijn of juist nieuwe mogelijkheden bieden voor de theologie). Vandaar dat ik me momenteel ook erg aan het verdiepen ben in de boeken en vakartikelen van Pascal Boyer, Scott Atran, Justin Barrett, Todd Tremlin en anderen, die allen een fascinerende blik bieden in de evolutionair-cognitieve wortels van menselijke religiositeit. Naar aanleiding hiervan ben ik ook bezig een aantal vakartikelen voor te bereiden over de implicaties van deze onderzoeken voor de theologie. Wordt vervolgd dus…

Maar het heeft dus wel als nadelige consequentie dat ik momenteel niet heel veel tijd heb voor mijn weblog…

1 thought on “Druk, druk, druk…

  1. Dag Taede,
    Dat klinkt allemaal erg interessant. Vaak worden Boyer, Barrett, Pyysianen (niet zeker van de spelling) en dergelijke aangehaald als aanwijzingen dat religie niets meer is dan het produkt van onze verbeelding. Ik vroeg me af wat jij als theoloog van dergelijke argumenten maakt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: