Close

De Britten en hun UFO's: andermaal een lading files vrijgegeven

Of het nu gaat om onbekende natuurlijke fenomenen, of om daadwerkelijk vaartuigen van buitenaardse komaf, of zelfs om gezanten van Satan (zoals sommige orthodoxe christenen geloven) het is en blijft een fascinerend mysterie: UFO’s. En regeringen overal ter wereld nemen het UFO-fenomeen nog altijd zeer serieus.

Ook de Britse regering heeft zich jarenlang met UFO's beziggehouden, veelal in het diepste geheim. Maar de afgelopen jaren heeft het Britse Ministerie van Defensie (MOD) haar files via internet voor iedereen die er interesse voor had ter beschikking gesteld. Ook gisteren is er weer een lading materiaal vrijgekomen, dit keer vooral tekeningen en foto’s uit de periode 1985-2007.

De files kunnen een maand lang gratis worden gedownload, daarna moet er een kleine vergoeding voor worden neergeteld. Bekijk ook de vodcast voor een samenvatting van de inhoud door Dr. David Clarke (die overigens een zeer goed boek over de Britse UFO-kwestie schreef, nadere inlichtingen daarover zijn ook te vinden op de website).

http://ufos.nationalarchives.gov.uk/

P.s. nog even een tip voor wie de PDF-files allemaal wil downloaden: als je Firefox gebruikt (zeer aan te raden), dan is de plugin DownThemAll! een uitkomst. Je kunt daarmee op een internetpagina filteren wat je wilt downloaden (bijv. door alleen "PDF" te selecteren). Je kunt dan met één klik op de knop alle PDF-files downloaden. 

 

%d bloggers liken dit: