Close

Chriet Titulaer, Wondere Wereld en muziek…

Chriet Titulaer, de man van Wondere Wereld, is niet meer. Dit weekeind overleed hij op 73-jarige leeftijd. Hij heeft hele generaties warm gemaakt voor ruimtevaart en technologie. Dat was ook bij mij het geval. Maar mij maakte hij met zijn programma ook nog eens warm voor de electronische muziek van Jean-Michel Jarre en Vangelis.

Met name Dervish D. van het album Spiral van Vangelis heeft indruk gemaakt. Dat was de tune van het programma Wondere Wereld.

En als een nieuw item werd geïntroduceerd, hoorde je altijd Spiral van datzelfde album. Zo maakte Titulaer met zijn programma mij warm voor ruimtevaart, technologie én electronische muziek.

Dank je wel, Chriet!

1 thought on “Chriet Titulaer, Wondere Wereld en muziek…

  1. Fijne muziek (ken je ook Tomita?) 😉
    Het eerbetoon aan Titulaer werd DWDD nogal kwalijk genomen
    http://www.ad.nl/binnenland/nabestaanden-chriet-titulaer-not-amused-over-eerbetoon-dwdd~a3a1c791/
    Geboorteplaats, waar ikzelf woon, kenmerkend helaas voor veel Limburgers is dat zij zelden zuiver Nederlands spreken, dat ‘zangerige’ klinkt er in door. Je kunt wel menen dat dit Titulaer mede populair maakte, en zijn opvallend gelaat. Het typisch Limburgs accent krijgt men er zelden uit. Helaas kwam dat dan zo over dat men Titulaer bespotte, en dat schijnt nogal dom gezien zijn wetenschappelijke kwaliteiten. Plus 50 boeken (naar ik las.)
    Gr.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: