Close

Beveiligde CD's? Ga toch weg!

Zojuist las ik op http://www.nu.nl het volgende bericht:

quote:
De beveiligde cd’s van fabrikant Sony installeren ongevraagde software op het moment dat deze cd’s worden afgespeeld op een Windows-pc. Dit ontdekte beveiligingsexpert Mark Russinovich van Sysinternals . Het verwijderen van deze bestanden levert ook een probleem op; volgens Russinovich zal de Windows-pc na het verwijderen mogelijk kunnen crashen.

(…)

Sony heeft nog niet gereageerd op de bevindingen van Russinovich.

Ik heb maanden geleden eens bij de MediaMarkt een beveiligde CD gekocht. Thuisgekomen wilde ik de CD in mijn draagbare CDspeler doen. Echter, de CD haperde onophoudelijk. Heb het ding teruggebracht.

De ellende is dat vrijwel alle CDs die je vandaag de dag in de winkels koopt beveiligd zijn. Iedere grote platenmaatschappij heeft zijn eigen systeempje bedacht.

Ik koop derhalve geen CDs meer die beveiligd zijn. Als ik een CD koop, kijk ik eerst of er een kopieerbeveliging op zit. Is dat niet het geval, dan is het oké. Is het wel het geval, dan laat ik hem liggen.

Of liever: dan bestel ik de CD via Internet. Bestel je de CDs via bijv. http://www.amazon.co.uk dan heb je geen problemen, want Engeland kent het systeem van kopieerbeveliging nog niet. Zo heb ik bijvoorbeeld de laatste CDs van Kraftwerk daar gekocht (ook nog voor een prikkie), omdat in Nederland en Duitsland alleen beveligde CDs te koop waren.

Godzijdank zijn een aantal platenmaatschappijen nog zo slim om kopieerbeveiliging achterwege te laten. De nieuwste CD van Armin van Buuren (Shivers, Armada Music) bijvoorbeeld, of de nieuwe Paul van Dyk (The Politics of Dancing 2, Universal Music), afgelopen zaterdag gekocht bij de MediaMarkt in Utrecht. Die kan ik nog gewoon op mijn computertje draaien – heerlijk relaxed… zonder ergernissen…

%d bloggers liken dit: