Close

Amish technologie…

Een Amish jongetje gaat met zijn vader voor het eerst in zijn leven naar een groot warenhuis. Ze lopen er verwonderd rond en kijken hun ogen uit – alles wat ze zien, zien ze voor het eerst in hun leven! Maar het meest zijn ze nog wel gefascineerd door twee glimmende, zilverkleurige muren die kunnen open- en weer dichtschuiven.

Het jongetje kijkt zijn vader aan en vraagt: “Wat is dat, vader?”

Maar de vader (die nog nooit van zijn leven een lift heeft gezien) schudt zijn hoofd en zegt: “Ik heb nog nooit zoiets gezien, jongen. Ik heb geen idee wat dit is.”

Met grote ogen kijken het jongetje en zijn vader vervolgens toe, hoe een oud, gerimpeld dametje in een rolstoel naar de bewegende muren toerolt en op een knopje drukt. De muren openen en de dame rolt tussen de muren door naar een klein kamertje erachter.

De muren schuiven vervolgens weer dicht en het jongetje en zijn vader zien toe hoe in de muur naast de schuivende deuren kleine lichtbolletjes met nummers erboven beginnen op te lichten. Vervolgens zien ze hoe diezelfde lichtbolletjes in omgekeerde volgorde beginnen op te lichten.

Er klinkt een “ping” en de deuren schuiven open. Met open monden zien ze vervolgens hoe een beeldschone jonge vrouw uit het kamertje loopt. Ze glimlacht naar het jongetje en groet vriendelijk zijn vader terwijl ze voorbij schreidt…

Zegt de vader tegen zijn zoontje: “Snel, ga jij je moeder eens halen!”

%d bloggers liken dit: