Close

3 januari – Het Darwinjaar op radio

Ik ben uitgenodigd om op 3 januari a.s. mee te praten in een programma op Radio 1 n.a.v. het Darwinjaar. De discussie zal gaan over de vraag hoe de mens zich tot dieren verhoudt. Is de mens een gevallen engel of een opgeklommen primaat?

Lees er alles over hier: http://www.teleac.nl/radio/index.jsp?site=site_radio&category=1683626&nr=134903&item=2215213
&template=/radio/templates/article_weblog.jsp

——————————————————————————-

AANVULLING, 29/12/2008: Ik heb zojuist vernomen dat de uitzending ook als podcast beschikbaar komt, en als stream te beluisteren zal zijn op www.hoezoradio.nl.

4 thoughts on “3 januari – Het Darwinjaar op radio

 1. Taede,
  Ziet er interessant. Weet je of de aflevering beschikbaar zal zijn via podcast of op een andere online manier? Of moeten we live luisteren?

 2. Hallo Jona,
  Ik heb absoluut geen idee wat ze gaan doen. Op de site is een reactie binnengekomen waar ook gevraagd wordt om een podcast. Zou leuk zijn als ze de uitzending als MP3 op het net zouden zetten. Maar ik weet het niet.

 3. Taede, ik heb de uitzending beluisterd, goed gedaan!
  Het vraagstuk van de uniekheid van de mens is interessant en belangrijk. Midas Dekker benaderde het niet serieus, en maakte een andere deelnemer ten onrechte belachelijk.
  Het is m.i. onjuist dat het begrip uniekheid zijn waarde verliest als iedere biologische soort uniek is. Vergelijk: ieder menselijk individu is uniek, en daarmee wordt het begrip uniekheid helemaal niet betekenisloos. De getallen van 1 tot 100 zijn ook allemaal uniek, daar zit niets strijdigs in en geen enkel getal is belangrijker dan een ander. Het is zaak om goed te onderscheiden: de belangrijkheid van bepaalde kenmerken en de feitelijke uniekheid van bepaalde eigenschappen van de mens. Dat werd helemaal niet gedaan in de uitzending, waardoor er grote spraakverwarring ontstond. Feitelijk is het menselijk taalvermogen uniek tov alle andere dieren, en dat staat geheel los van de belangrijkheid van dat kenmerk.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: