Close

“www.anoniemeliefdesberichten.com” is oplichting

Vanochtend vond ik het volgende mailtje in mijn postvak:

“Je hebt een anoniem bericht ontvangen van "Een anonieme afzender".

Wat nu te doen?
Ga naar www.anoniemeliefdesberichten.com om het bericht te lezen.

Nadat jij jouw bericht hebt gelezen kun je zelf ook een bericht terug sturen, of een ander een (anoniem) bericht toesturen!

Veel plezier.”

Ik had al zo’n vermoeden dat hier sprake is van spam. Even op de site kijkend, werd dat vermoeden al gauw bevestigd. Eerst moet je je naam invullen, en in een volgend venster een 06-nummer. Goed de site bekijken: yep, het is een abonnementsdienst, zoals hieronder staat:

“Dit is een betaalde abonnementsdienst. De kosten bedragen € 3.00 per item (+sms download kosten) + € 4.50 aanmeldkosten. Er zijn 5 items per week. Stoppen? Sms ano STOP naar 4664. Ben je jonger dan 16 jaar? Vraag toestemming aan je ouders (of voogd). Op deze dienst zijn de Algemene en Specifieke Voorwaarden van 12SMS van toepassing. Aanmelden voor de dienst betekent acceptatie van deze voorwaarden. 12SMS werkt volgens de Gedragscode SMS-Dienstverlening en de Reclamecode SMS-Dienstverlening. Er geldt geen herroepingsrecht of inzichttermijn. J.J.P. Mobile Ltd., Hanevi’im 7, 64356 Tel Aviv Israel. Registratienummer en BTW 514296485. Meer info: +97239150769 of nl.support@12sms.mobi. http://www.12sms.mobi.”

Dit is de zuiverste oplichting. Onze regering doet er helemaal niets tegen en kinderen trappen hier gewoon in en komen met torenhoge rekeningen te zitten. Als deze site volgens de “Gedragscode SMS-dienstverlening” etc. (zoals ik vetgedrukt heb) werkt, dan is die code dus gewoon een lege huls. Vast opgezet door de branche van SMS-diensten. Zelfregulering, zoals onze regering dat zo graag wil, terwijl ons kabinet zichzelf niet eens kan reguleren.

Yep, dit is de samenleving waarin we leven.

Aanvulling: Net nadat ik dit geschreven had, las ik DIT. Het kabinet is gevallen. Of er van de maatregelen iets terecht zal komen, is dus twijfelachtig.

Aanvulling, 22 februari: ConsuWijzer waarschuwt ook voor dergelijke sms-diensten, zie HIER.

1 thought on ““www.anoniemeliefdesberichten.com” is oplichting

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: