Close

SBS beticht van bedrog Geller-show…

Gistermiddag ben ik na het fitnessen flink door mijn rug gegaan. Momenteel (de dag erna) kan ik nog altijd vrijwel niets en zelfs typen en lezen doet behoorlijk zeer – hoewel ik niet de persoon ben om stil te blijven zitten en de pijn dus probeer te trotseren. Gisteravond kon ik dus ook niet veel meer dan wat op de bank hangen. Ik heb de Uri Geller show gezien. Hij raadde tijdens de show aan om een lepel op de tv te leggen. Daar zou dan tijdens de show iets raars mee kunnen gebeuren. Ik heb er even aan gedacht om zelf op de tv te gaan liggen, in de hoop dat Uri mijn rug zou kunnen genezen. Maar toen ik gaandeweg de show de filmpjes zag van lepels die op naargeestige wijze van tv’s flikkerden, heb ik die gedachte maar laten varen…

Het zag er behoorlijk indrukwekkend uit, die show. De illusionisten (in de show ‘mentalisten’ genoemd) waren creepy engerds. Maar ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat het truuks waren en dat ik als kijker gewoon bedonderd werd. Vanochtend blijkt dit ook daadwerkelijk het geval te zijn!

Het blijkt namelijk dat in ieder geval sommige van de truuks die getoond werden niet nieuw waren, maar een tijdje terug al in de Duitse shows te zien waren, die werd uitgezonden op Pro7. Fok.nl bericht erover, en heeft ook de beelden. Zelfs meneer Hayashi blijkt aan de Duitse show te hebben meegedaan met exact dezelfde truuk! Ook daar zijn beelden van. Let erop dat de twee laatste kokers in de Duitse show dezelfde opstelling hebben als in de Nederlandse show gisteravond. Het gaat hier om truuks, om illusionisten. Zo simpel is het.

Ga ik nu volgende week weer kijken? Als Tooske haar griep heeft overwonnen en met haar vijf maanden zwangere gestalte op tv verschijnt, is dat al een wonder op zich. Ik twijfel echter of zij mij op eigen kracht kan overtuigen opnieuw naar de Uri Geller show te kijken.

Hoewel, misschien dat volgende week Uri mijn rug wel kan beter maken, zonder dat ik op de tv hoef te gaan liggen. Misschien dat ik dan maar eens "Move! Move! Move!" moet meebrullen… 😉

1 thought on “SBS beticht van bedrog Geller-show…

  1. Interessant is de Engelse illusionist Derren Brown. Brown kan werkelijk alles, van ‘telepathie’ tot ‘mentalisme’, maar claimt geen bovennatuurlijke krachten te gebruiken: alles doet hij met zijn eigen geest en handen. Niet alleen kan hij de hoeveelheid vingers die mensen achter hun rug verbergen raden, ook kan hij een groep Amerikaanse sceptici en atheïsten bekeren tot het christendom. (Hij is zelf atheïst, geloof ik.) Filmpjes staan op YouTube.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: