Close

Prof. Johan Braeckman krijgt geld tegen creationisme

De Gentse professor Johan Braeckman heeft van de Gentse universiteit maar liefst 200.000 euro gekregen om het creationisme te bestrijden en de evolutieleer in Vlaanderen te verdedigen.

Zie o.a. HIER.


Aanvulling, 05/02/2008: In de Vlaamse media is de afgelopen dagen behoorlijk gediscussieerd over Braeckmans project. Een reactie op is HIER te lezen.

Aanstaande donderdag, 07/02, zal er – als alles goed gaat – in de Belgische kwaliteitskrant De Standaard een opiniestuk van mijn hand over dit project gepubliceerd worden…


Aanvulling, 06/02/2008: Op Youtube is een filmpje te zien (van 4,5 minuut) van een interview met Braeckman over zijn project.

Wordt vervolgd…

4 thoughts on “Prof. Johan Braeckman krijgt geld tegen creationisme

 1. Beste
  DE discussie zit ondertussen toch al veel verder dan dit ….
  Je hebt toch het antwoord van de protestantse Gentse theoloog Johan Temmerman gelezen , mag ik verhopen ?
  ER gaan zelfs al stemmen op in het publiek om jullie willem Ouweneel te laten overkomen en debateren met Braeckman …
  Je hebt toch ook het optreden van die iman gezien tijdens ” de zevende dag” ?
  Hoezo er zou geen dergelijk voorlichtend initiatief nodig zijn ?
  of
  het is nodeloze geldverspilling ?
  Ik vind de subsidue eerder aan de magere kant …zeker als je allemaal leest wat er aan reacties verschijnt in de opinie-bladen van de pers en op allerlei blogs …Maar goed ik wacht wel op je artikel van donderdag…
  En als je het hebt over de allochtonen (en de boycot en regelrechte intimidaties ) in en tond de biologielessen ; weet dan dat ALLES wat die moslimmensen aandragen afkomstig is van de club rond “the Atlas of creation ”

 2. Hallo Tsjok,
  Ja, ik heb idd de reactie van die Temmerman gelezen, en ook Braeckmans repliek – waar ik het grotendeels mee eens was. Ik snap ook het punt van die Temmerman niet helemaal. Ik ben het ook volledig met Braeckman eens dat creationisme bestreden moet worden (maar als je trouw mijn weblog leest, wist je dat al). Toch denk ik dat Braeckman de plank flink misslaat… Maar dat lees je morgen…

 3. Beste
  Ikheb een eerstespontane reactie geplaatst opmijn blog
  http://www.bloggen.be/evodisku/archief.php?ID=51
  Hier is een kopie
  (ik heb al eens geprobeerd dit te plaatsen als rfeactie onder uw Standqaard artikel zelf maar het leek te zijn misslukt : sorry als dit toch een overbodig stukje blijkt te zijn )
  ” De Nederlandse theoloog en ( theistische evolutionist )Taede A Smedes heeft een poging gedaan het project van Braeckman ( of toch minstens diens discour tot nu toe :wat nu al een media hype liet onstaan ) af te raden en als ” tot mislukken gedoemd ”
  Het argument is dat de “evolutietheorie en de wetenschap in het algemeen” niet voor het karretje van de “militante atheisten ” mag worden gespannen ( Hij vermeld expliciet Dawkins en Dennett ) en dat openbare popularisatie en begrijpelijke info vanuit universiteiten , niet meer nodig zijn ….meer nog eerder een averechts effect zullen hebben ….
  Het doet me onwillekeurig denken aan een parafrase op een uitspraak van Lady hope bij Bishop Wilberforce
  ” moesten de mensen effectief van de apen afstammen , dat moeten we bidden ( = ervoor zorgen ) dat het niet algemeen bekend wordt ” …
  Gelovigen zijn blijkbaar toch wel een beetje kopschuw geworden , omdat ze heel goed weten dat veel van hun argumenten niet overeind kunnen blijven in een publiek debat … zoals bijvoorbeeld deze Iman zo jammerlijk veroonde … Who’s next ? Kardinaal Daneels , Leonard ?
  Johan Temmerman of toch amerikaanse en nederlandse import om ook eens te komen ouwenelen ? Bodifee allicht ?
  Er wordt Braeckman gewoon aangeraden geen slapende honden wakker te maken … want …. opgepast… enzovoort
  Precies alsof het project van Braeckman en vooral het onderzoek naar de huidige situatie al is afgerond
  Ik heb geen kristallen bol , net zo min als deze redelijke Theoloog of Braeckman
  en
  na duizenden jaren is er nog geen morzel bewijsvoering van de verdedigers van de keizers zonder kleren , buiten wat mythologische hocus pocus uit het bronstijdperk …
  Australie wordt als stichtend voorbeeld opgevoerd … maar ik vermoed dat er nog een veel groter probleem is en veel dichter bij huis ; met name ” Het Nederlandse Creationisme ” en de EO – censuur en desinformatie ….

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: