Close

Persbericht & flyer Symposium “Darwin en God!” van 16 december

Vandaag zijn de persberichten en de fysieke flyers (er is een download-versie, zie beneden) de deur uitgegaan naar allerlei kranten en tijdschriften. Het persbericht luidt:

Symposium van het Heyendaal Programma over geloof en evolutie

God of Darwin? God én Darwin!

Sluiten God en Darwin elkaar uit? Moet je kiezen tussen religieus geloof en de evolutietheorie? In het Darwinjaar 2009 hebben al velen de onverzoenlijkheid tussen geloof en evolutie verdedigd. Maar liggen de zaken werkelijk zo simpel? Die vragen staan centraal op het symposium God én Darwin! Evolutiebiologie en scheppingstheologie in evolutie, op 16 december aanstaande in Nijmegen.

Tijdens dit symposium, georganiseerd door het Heyendaal Program on Theology and Science van de Radboud Universiteit Nijmegen, zal een aantal experts vanuit verschillende academische disciplines laten zien dat de zaken heel wat genuanceerder liggen dan vaak wordt voorgesteld. Wie meent dat geloof en evolutie elkaar uitsluiten doet onrecht aan zowel het wetenschappelijke karakter van de evolutietheorie als aan de complexiteit van het theologische spreken en denken over schepping.

Sprekers tijdens dit symposium zijn bioloog Gert Flik, filosoof Chris Buskes, oud-testamentica Ellen van Wolde en theologen Taede Smedes en Palmyre Oomen.

De flyer met alle informatie en het programma zijn bijgesloten.

—————————————————————————–

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Palmyre Oomen (tel. 024 3611560; e-mail: p.oomen@[nospam]rs.ru.nl )of

Taede Smedes (tel. 024 3615526; e-mail: t.smedes@[nospam]rs.ru.nl).

Het lijkt erop dat de media toch behoorlijk geïnteresseerd zijn in het symposium. We hebben al een heel aantal aanmeldingen binnen, en ook de eerste journalisten hebben zich al aangemeld. En dat, terwijl de fysieke flyer nog niet eens verstuurd was!

Overigens is sinds vandaag ook de (stijlvol ontworpen) flyer online beschikbaar. DOWNLOAD HIER DE FLYER (PDF, 2 MB).

%d bloggers liken dit: