Close

Nogmaals: Neutrale media?

Toevallig las ik vanochtend een mailtje dat ik vorige week ontving van de NVJ (Nederlandse Vereniging voor Journalisten) over een Freelancersmiddag die op 27 november a.s. zal worden georganiseerd. Onderwerp van de middag is Registeren of Regisseren? en dit is zeer toepasselijk in het licht van mijn voorgaande blogbijdrage. De inhoud van de middag is de volgende:

Registreren de media alleen, of regisseren ze ook? Dagelijks verslaan journalisten nieuwswaardige gebeurtenissen: de aanloop ernaartoe, de gebeurtenissen zelf en de dagen erna. Maar beïnvloeden journalisten niet ook het verloop van deze gebeurtenissen? Door hun aanwezigheid of door de manier waarop ze er aandacht aan besteden?

Tijdens de NVJ Freelancersmiddag op donderdag 27 november in Felix Meritis in Amsterdam staat deze vraag centraal. De aftrap van de middag is aan Siebe Keulen, loco-burgemeester van Gouda. Hij geeft zijn visie op de incidenten met Marokkaanse jongeren in Gouda in relatie tot de berichtgeving daarover in de pers.

Daarna volgt een debat met onder meer EenVandaag-verslaggeefster Caroline van den Heuvel, die tijdens het maken van een reportage in Gouda werd belaagd door boze jongeren.

Pauze

Jan Kleinnijenhuis, hoogleraar communicatiewetenschap aan de VU, vindt dat de media medeschuldig zijn aan de kredietcrisis. Hij gaat hierover in debat met financieel journalisten.

Het derde debat gaat over de hype-gevoeligheid onder parlementariërs. Onder meer parlementair verslaggever Frits Wester en Peter Middendorp, schrijver van het boek ‘Lange Poten’, discussiëren over de Haagse politieke arena.

De bijeenkomst begint om 13.30 uur.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar freelance@nvj.nl

Kosten: 10 euro voor NVJ-leden, 25 euro voor niet-leden (aanmelders ontvangen een machtiging).

%d bloggers liken dit: