Close

Leuven: interesse geloof & wetenschap enorm

Ook in België bestaat zeer grote belangstelling voor geloof en wetenschap! Dat laat het volgende wel zien.

Volgende week dinsdag en woensdag vindt er aan de Katholieke Universiteit te Leuven een conferentie plaats, georganiseerd door het Vliebergh-Senciecentrum (VSC) met als thema Niet los van God? Geloof en wetenschap.

Op deze twee dagen zullen veel lezingen over geloof en wetenschap worden gehouden o.a. door Johan Braekman, Gerard Bodifée, Jan Van der Veken, Gijs Dingemans, Gijsbert Van den Brink – om maar enkele namen te noemen. Ook ik ben uitgenodigd om er een lezing te geven over de vraag "Is Intelligent Design creationisme?" en prof. René van Woudenberg van de VU zal op mijn lezing reageren.

Het hele programma, alsmede de aanmeldingsmogelijkheden, zijn hier te vinden: http://www.kuleuven.be/admin/al/niv3pbis/nascholingen/CA11.htm

En hier: http://www.kuleuven.be/thomas/VS06/.

Is hier belangstelling voor? Nou en of! Normaliter, zo vernam ik van een van de organisatoren, komen er ongeveer 100 mensen af op door de VSC georganiseerde congressen. Echter, ik hoorde toevallig vorige week dat de inschrijvingen voor deze nascholing gestopt waren. Het maximum van 200 deelnemers, wat in de kleine aula paste, was bereikt. Ondertussen kwamen er nog altijd aanmeldingen binnen.

Vandaag heb ik gehoord dat de conferentie in de grote aula zal plaatsvinden, waar meer dan 200 mensen in passen. De inschrijving is dus weer geopend.

Dat betekent dat er dus meer dan 200 deelnemers zullen zijn! Dat is ongehoord veel voor een conferentie over geloof en wetenschap.(En het grootste aantal mensen waarvoor ik tot nu toe een lezing heb mogen houden!)  Maar, toegegeven, deze conferentie heeft dan ook wel een zeer afwisselend en aantrekkelijk programma. Wat bijvoorbeeld te denken over de lezing van Kurt Hanssen over geloof en wetenschap in recente films? Of de lezing van Raf Mertens over genetisch determinisme en de vrije wil? Bekijk het programma via bovenstaande link maar eens!

Dat de belangstelling voor de interactie tussen geloof en wetenschap groot is, mag dus wel duidelijk zijn. Een goede trend!

%d bloggers liken dit: