Close

Hoe bestel ik boeken via Internet? VOLLEDIG HERZIENE VERSIE

Van collega’s hoor ik vaak de opmerking dat Engelse of Duitse boeken in Nederlandse boekhandels zo duur zijn. Ook onder studenten is dit een bekende klacht. Ik raad dan meestal aan dergelijke boeken via Internet aan te schaffen. Maar dan is al gauw de volgende vraag: welke boekhandels dan? En wat is de beste strategie om zo goedkoop mogelijk boeken aan te schaffen?

In oktober 2005 publiceerde ik al mijn eigen boeken-aanschafstrategie op dit weblog. Ik heb echter gemerkt dat de informatie die ik daar heb gegeven na 2 jaar enigszins achterhaald is. Vandaar dat ik besloten heb om een nieuwe, herziene en uitgebreide versie online te zetten. Ik kan niet beoordelen wat in het algemeen de beste of meest efficiënte strategie is; dat hangt ook vaak van iemands persoonlijke voorkeuren af. Ik geef hieronder mijn eigen strategie.


Engelstalige boeken

Engelstalige boeken bestel ik meestal via http://www.Amazon.com (Amerikaans) of http://www.Amazon.co.uk (in Engeland). Als ik een bepaald boek wil bestellen doe ik meestal het volgende.

Eerst kijk ik op Amazon.com of de betreffende titel daar op voorraad is en zo ja, wat de prijs is. Veel boeken die je via Amazon.co.uk kunt aanschaffen, zijn ook bij Amazon.com te koop. Als het gaat om boeken van gerenommeerde uitgeverijen als Blackwell en Routledge, verschilt de prijs vaak niet zoveel met de prijs op Amazon.co.uk. Gaat het echter om boeken van Cambridge UP, Oxford UP, MIT Press, etc., dan kun je vaak de boeken goedkoper via Amazon.com aanschaffen dan bij Amazon.co.uk. Niet alleen is de dollarkoers veelal gunstiger dan de Britse pondenkoers, maar Amazon.com geeft vaak meer korting dan Amazon.co.uk.

Wat voor mij ook meespeelt, is dat titels die bijvoorbeeld in Engeland bij Penguin zijn uitgegeven, bij Amazon.com in mooiere paperbacks verkrijgbaar. Veel boeken in Engeland worden op extreem slecht krantenpapier gedrukt, terwijl diezelfde boeken in de VS op beter papier worden gedrukt.

Blijkt dat het boek bij Amazon.com nieuw verkrijgbaar is, dan kijk ik ook altijd even welke uitvoeringen er zijn: paperback of hardcover. Vanwege de duurzaamheid en de vaak grotere uitvoering, prefereer ik meestal een hardcover boven een paperback. Over het algemeen worden boeken eerst in hardcover uitgegeven en enige tijd later (meestal ongeveer een jaar) als paperback herdrukt. Ik kijk dan altijd of de oorspronkelijke hardcover-uitgave tweedehands via Amazon.com verkrijgbaar is. Vaak kun je hardcover-uitgaven via de tweedehands-winkeltjes bij Amazon.com bestellen voor een fractie van de paperback-nieuwprijs. (N.B.: Let er dan wel op of de paperback niet een herziene of uitgebreide druk is.) Als de hardcover-uitgave goedkoop tweedehands via Amazon.com aangeschaft kan worden, doe ik dat meestal. Zo niet, dan houd ik het bij de paperback.

Recentelijk heb ik een ander zeer goedkoop en snel kanaal ontdekt voor nieuwe boeken: The Book Depository. Dit bedrijf zetelt in Engeland en levert de nieuwste boeken voor spotprijzen. Maar het mooiste: ze rekenen geen verzendkosten! Je krijgt de boeken dus helemaal gratis thuisgestuurd – wereldwijd! Bovendien is hun verzending razendsnel: mijn ervaring is dat de boeken gemiddeld een halve week onderweg zijn. Soms zelfs 3 dagen!

Hoe kan dit? Ik begrijp het ook niet, maar profiteer ervan. The Book Depository is vaak goedkoper dan Amazon.co.uk (ze geven de Amazon-prijzen naast hun eigen), en als ze al een pond duurder zijn, dan zijn ze nog de goedkoopste, omdat ze geen verzendkosten rekenen.

Een ander verschil met Amazon.co.uk is dat Amazon.co.uk altijd prijzen weergeeft zonder belasting (zgn. Vat). Als je dus bij Amazon.co.uk een bestelling doet, komt er bij het afrekenen nog wat bovenop de koopprijs. Bij The Book Depository is het: what you see is what you get. Geen verzendkosten, geen belasting, en – omdat het binnen de EU is – geen invoerrechten. Momenteel is The Book Depository dus mijn “vaste leverancier” van Engelstalige boeken – hoewel niet voor alle boeken: omdat The Book Depository alleen de Britse uitgaven levert die, zoals gezegd, soms minder mooi zijn dan de Amerikaanse, switch ik in enkele gevallen naar Amazon.com.

Tweedehands boeken

Bij het aanschaffen van tweedehands boeken (zowel hardcover als paperback) gelden voor mij een aantal zaken die echter persoonsgebonden zijn.

Ten eerste zoek ik in eerste instantie een exemplaar wat als “new” of “very good” wordt aangeprijsd. Het gaat in dat geval vaak om restant-exemplaren, dat wil zeggen nieuwe, of zo goed als nieuwe, exemplaren die vaak een zwarte streep op de onder- of bovenkant van het boekblok hebben.

Ten tweede moet de prijs van een tweedehands hardcover gelijk of lager zijn dan de paperback-prijs (nieuw). Het moet echt om een klassieker gaan, wil ik een hardcover-editie aanschaffen die duurder is dan de nieuwe paperback.

Een tweedehands site die ik ook vaak gebruik is http://www.Abebooks.com. Deze site is een soort verzamelplaats van allerlei antiquarische boekhandels, in Amerika, maar feitelijk wereldwijd. Je kunt eenvoudig boeken bestellen via de site, waarbij Abebooks.com de betaling regelt. Heel makkelijk en meestal zijn er heel goedkope (restant)exemplaren verkrijgbaar.

Ik kijk vaak nog even of een bepaald boek ook nog goedkoper op Abebooks.com verkrijgbaar is. Een boek is soms duurder bij Abebooks dan bij Amazon.com, terwijl het boek dan toch goedkoper uitkomt. Dat klinkt paradoxaal, maar heeft te maken met verzendkosten. Amazon.com hanteert namelijk een standaardbedrag voor verzending (14 dollar), terwijl bij Abebooks de boekhandelaren afzonderlijke verzendkosten regelen. Zo komt het dat sommige boekhandelaren lagere verzendkosten dan Amazon rekenen, zodat je in dat geval goedkoper uit bent dan bij Amazon.com.

Zowel bij Amazon.com als bij Abebooks hangt het van de boekhandel af of je je boek snel krijg of dat het lang duurt. Snel is binnen een paar dagen, langzaam is ongeveer 6 weken. Via Abebooks kun je meestal een keuze maken tussen een snelle en langzame verzending. Toch zijn het meestal richtlijnen die ze geven.

Een aanrader bij Abebooks is The Strand – een enorme boekhandel in hartje New York, die ook boeken via Abebooks verstuurt tegen hele redelijke verzendkosten. Meestal kun je hier boeken in de eerste week van verschijnen hartstikke nieuw tegen de helft van de nieuwprijs kopen!

(Via Abebooks kun je ook Duitstalige boeken kopen, vaak ook tegen zeer lage prijs. Er is ook een speciale Duitstalige uitvoering: http://www.Abebooks.de.)

Samengevat. Mijn strategie is dus: nieuwe paperback, mits tweedehands hardcover in perfecte staat voor zelfde prijs of minder.

Ik denk dat iedereen zo’n beetje zijn/haar eigen koopstrategie moet uitzoeken. Amazon.com is in ieder geval een zeer betrouwbare partner. Als je problemen met je bestelling hebt, is een mailtje genoeg. Ze zijn zeer vriendelijk in hun contact en doen nooit moeilijk. Heb je problemen met een bestelling van een tweedehands boek, dan kun je een claim indienen en krijg je je geld gewoon terug. (Het gaat hierbij uiteraard om incidenten; fraude doorzien ze snel genoeg.)

V
oor Duitstalige boeken geldt dat ik die meestal via http://www.Amazon.de bestel. Ook dat scheelt (zelfs met verzendkosten) aanzienlijk met koop via reguliere boekhandels. Amazon.de rekent sinds kort voor nieuwe boeken 6 Euro verzendkosten per zending, ongeacht de hoeveelheid boeken die je koopt.

N.B.: Soms kun je zelfs Engelstalige boeken goedkoop via Amazon.de krijgen. Dat heeft te maken met de verzendkosten. Amazon.de rekent voor tweedehands boeken slechts 3 Euro verzendkosten per boek, ongeacht of het een Duits boek of een Engels boek betreft. Je kunt dus soms boeken via Amazon.de bestellen bij Engelse boekwinkels. Je betaalt dan de tweedehands-prijs met daarbovenop 3 euro verzendkosten. Scheelt vaak enorm, maar vergt wat extra uitzoekwerk.

Ik heb in het verleden wel boeken bij de Belgische internetwinkel http://www.Proxis.nl besteld, maar de afgelopen jaren is hun service afschuwelijk afgetakeld. De beschrijvingen van de boeken zijn slecht. Je krijgt vaak geen bevestiging per e-mail van je bestelling en vaak komt een boek veel later dan de door hen genoemde termijn binnen. Bovendien: de grootste troef die Proxis had – versturen zonder verzendkosten – is verdwenen. Verder is Proxis met Engelstalige boeken vaak abominabel duur. Een goeie vergelijkingssite waar je boeken van Proxis met Amazon etc. kunt vergelijken is http://www.vergelijk.nl; klik onder “Entertainment” op “Boek” en zoek dan op titel, auteur of – de beste methode – ISBN.

Ook http://www.Bol.com is vaak aanzienlijk duurder dan Amazon. Daar komt wel bij dat Bol.com een zeer goede service heeft.

Internetboekhandels en reguliere boekhandels

Over het algemeen geldt: bestellen van boeken via Internet scheelt stukken bij bestellen via de reguliere boekhandel. Wil je echter het onderste uit de kan halen, dan vergt dat enig zoekwerk: je moet er voor gaan zitten en geen haast hebben.

Ten eerste schelen de prijzen bij internetboekhandels meestal eenderde (!) in vergelijking met boekhandelsprijzen, vooral omdat Amazon.com vaak korting geeft op boeken.

Ten tweede hoef je je niet te ergeren aan de onwetendheid van de boekhandelaren.

Ten derde heb je de boeken meestal sneller dan bij de boekhandel. Het leveren van Amerikaanse boeken duurt bij de boekhandel gemiddeld 6 weken, terwijl de levertermijn bij Amazon.com (naar mijn ervaring) gemiddeld twee weken bedraagt.

Ten vierde: het bezwaar dat je vaak van boekhandelaren hoort dat je boeken via Internet niet kunt inkijken, geldt niet meer. De meeste boeken die via Amazon.com te koop zijn, kun je online inkijken op de Amazon.com site. Vaak gaat het dan om de voor- en achterkant, inhoudsopgave, enkele pagina’s en de index. Meer heb ik in ieder geval niet nodig om te weten of een boek de moeite waard is of niet! Maar soms gaat het ook om hele boeken en kun je zelfs in de boeken zoeken. Amazon.com wordt daarmee langzamerhand een echte boeken-database.

Maar zoals zovaak: er zijn uitzonderingen. Engelse boeken van gerennommeerde uitgevers als Blackwell en Routledge zijn vaak dezelfde prijs, of je ze nu bij Amazon.co.uk bestelt of bij de reguliere boekhandel. Bestellen bij Amazon.co.uk is vaak sneller dan bij de reguliere boekhandel, maar kan soms iets duurder uitvallen vanwege de verzendkosten.

Verzendkosten en invoerrechten

Nog twee laatste opmerkingen:

(1) Hoe zit het met verzendkosten? Amazon.com rekent over het algemeen heel schappelijke verzendkosten naar Nederland. Vaak geldt: hoe meer boeken je tegelijkertijd bestelt, hoe goedkoper de verzendkosten (relatief gezien) worden. De afgelopen jaren zijn de verzendkosten van Amazon voor nieuwe boeken naar beneden gegaan (ze hebben deals gesloten met Amerikaanse postbedrijven), maar van de tweedehands boeken zijn de verzendkosten gestegen. Niettemin: omdat de dollar zo laag staat, loont kopen via Amazon.com enorm!

(2) Er is echter wel een klein addertje onder het verder zo groene gras: Let erop dat je niet teveel boeken in één keer bestelt, tenzij je bereid bent om invoerrechten te betalen. De douane laat vaak de kleinere boekendoosjes van Amazon.com (waar zo’n 3-5 paperbackjes of 2-3 dikkere boeken in passen) door, maar als de dozen te groot worden, worden ze er vaak wel uitgepikt.

Meestal gaat het echter om steekproeven, dus met het betalen van invoerrechten valt het in de regel wel mee. Mijn ervaring is dat je ongeveer tot 80 Euro aan boeken kunt bestellen (let op: dat is inclusief verzendkosten!!) zonder dat de douane problemen maakt.

Kun je ergens nakijken hoe het zit met de invoerrechten? Dat kon in het verleden wel. De Belastingdienst had een overzichtelijke website speciaal voor internetbestellingen. Echter, de website van de Belastingdienst is heden ten dage een grote puinhoop, waar niets meer logisch te vinden is. Ook de pagina over de invoerrechten van internet-aankopen is verdwenen. Wat de douane nu berekent en hoe ze dat berekenen, is mij onbekend. Mocht iemand een link hebben naar de tarieven van de douane, dan houd ik mij zeer aanbevolen! Immers, een dergelijke tarievenlijst is ook handig voor bijv. non-book aankopen via Ebay.

Betaling

Bol.com en andere Nederlandse internethandelaren geven de optie om te betalen via iDeal of met acceptgiro. Echter, het bestellen bij Amazon.com en andere genoemde buitenlandse internetboekhandels gaat ALTIJD via creditcard! (Amazon.com/de/co.uk accepteren ook geen Paypal.) Je moet dus een creditcard hebben, als je van deze bestelmethoden gebruik wilt maken. Veel mensen zijn bezorgd over de veiligheid via Internet. Daar kan ik inkomen. Amazon.com/co.uk/de gebruiken echter zeer goed beveiligde servers, en garanderen (!) dat er niets mis kan gaan. Ik heb tot op heden nog geen problemen ondervonden.

En Nederlandse boeken dan?

En hoe zit het met Nederlandse boeken? Ik moet zeggen dat ik niet veel Nederlandse boeken via Internet aanschaf. Meestal is de aankoop van een of meerdere Nederlandse boeken een impulsaankoop die ik doe wanneer ik eens in Amsterdam of Utrecht ben.

Tweedehands boeken gaan soms via Marktplaats – een ware Fundgrube van vergeten en obscure werkjes, maar ook voor het serieuzere tweedehands werk. Wat alleen jammer is, is dat veel mensen die advertenties op Marktplaats zetten, niet even de moeite nemen om te checken of ze de titel van het boek of de naam van de schrijver juist gespeld hebben. Het wil dus nogal eens gebeuren dat je op schrijver of titel zoekt, het boek niet vindt, terwijl er wel een exemplaar opstaat. Het maakt immers nogal verschil of je naar Wittgenstein zoekt, terwijl de schrijver als Witgenstein wordt gespeld…

Qua internetboekhandels is Bol.com wellicht de grootste (ik heb Proxis.nl al genoemd, maar als niet-interessant terzijde geschoven). Hun standaardverzendkosten van 1,95 Euro per verzending (dus ongeacht het aantal boeken) is bijzonder redelijk. Bovendien hebben ze een groot assortiment en leveren ze snel. Toch heeft ook Bol.com zijn beperkingen. Zo is de informatie over boeken soms zeer karig. Bij Amazon.com kun je soms uit recensies veel opmaken over de inhoud en kwaliteit van het boek. Echter, hoewel recenseren bij Bol.com mogelijk is, gebeurt dat nog veel te weinig. Je moet dus eigenlijk al precies weten wat je wilt hebben, om h
et bij Bol.com te zoeken en te bestellen.

Een ander nadeel van Bol.com vind ik de gescheiden categorisering. Soms zoek je naar een boek, waarvan je hebt gehoord dat het zal verschijnen, maar waarvan je niet weet wanneer. Als je op Bol.com zoekt, vind je niets. Waarom niet? Omdat het boek nog niet verschenen is, en dus nog niet leverbaar. Je moet dan specifiek klikken op “niet leverbare titels” om het boek dan toch te vinden – ervan uitgaand dat ze het wel in hun database hebben staan. Bij Amazon.com vind je alle boeken – te verschijnen, verschenen, en niet meer leverbare – bij elkaar, zodat de kans erg groot is dat je vindt wat je zoekt.

Het bestellen van tweedehands boeken kan sinds kort ook bij Bol.com. Ik vind het echter een zeer onvriendelijke service. Voor verkopers van boeken zijn de heffingen op tweedehands boeken die Bol.com rekent zodanig hoog, dat de prijzen van tweedehands boeken vaak enkele Eurootjes onder de nieuwprijs liggen. Dan koop ik boeken liever nieuw. Mijn gevoel is dan ook dat de tweedehands service van Bol.com niet zo goed loopt.

Maar bestellen van nieuwe Nederlandse boeken via Internet kan nog goedkoper. Dat betekent op dit moment – met de vaste boekenprijs – dat alleen op verzendkosten kan worden bespaard. En dat kan.

In Franeker zit het wereldberoemde theologische verzendantiquariaat Wever, die onderdeel is van de boekhandel en uitgeverij Wever van Wijnen. Sinds ongeveer een jaar heeft de boekhandel een professionele website: http://www.wevervanwijnen.nl. Normaliter als je daar besteld, betaal je een deel van de verzendkosten. Echter, als je een klantenkaart bestelt à 10 euro per jaar, zijn de verzendkosten nul! Die klantenkaart is een echte aanrader en heb je er bij twee bestellingen uit, omdat de verzendkosten voor poststukken die niet door de brievenbus passen 6,20 Euro bedragen. Bij twee bestellingen heb je dus je kaart al terugverdiend. Bovendien krijg je korting op ramsj-boeken en in het verzendantiquariaat.

Hoewel Wever van Wijnen gespecialiseerd is in theologische boeken, kun je er ieder boek bestellen wat in Nederland te bestellen of te reserveren is. Bovendien zijn ze telefonisch én per e-mail erg goed bereikbaar voor vragen over een bepaald boek. Ik bestel dus mijn Nederlandse boeken momenteel daar. En dat bevalt erg goed. Je kunt op verschillende wijzen betalen, inclusief incasso via Internet. Het enige minpuntje van de site van Wever van Wijnen, is dat de zoekmachine niet altijd even goed functioneert. Maar dan kun je ze altijd nog een e-mail sturen…

13 thoughts on “Hoe bestel ik boeken via Internet? VOLLEDIG HERZIENE VERSIE

 1. Bedankt voor deze nuttige info Taede! Tot nu toe bestelde ik meestal via Bol (wel verzendkosten) of via Proxis (soms goedkoper dan Bol en gratis verzendkosten boven de 25 euro) of via Selexyz (boeken gratis af te halen in de winkel). Nu ik weet van The Book Depository (zeker goedkoper!) ga ik daar zeker eerst kijken!

 2. Met bol.com heb ik gemengde ervaringen. Soms hebben ze goedkope boeken die snel geleverd worden, bijvoorbeeld Plato’s The Republic voor 6 euro. Andere boeken kunnen je echter veel geld kosten. Zo kost ik in een vlaag van verstandverbijstering een boek van Alain Botton… bij elkaar 17 euro kwijt en binnen zo’n vijf uur uit.
  Vorige week bestelde ik voor mijn studie een boek van J.L. Gaddis over de Koude Oorlog. Het koste bol.com 7 dagen om dit boek (dat een populair standaardwerk is) te leveren, en toen ik het doorbladerde bleek dat 40 bladzijden gewoon missen. Flink genaaid, om het maar eens simpel te zeggen. Ik zal mij voortaan wenden tot The Book Depository!

 3. Taede, je bent vergeten dat: Het handboek van Barton e.a. is bij Amazon $100 maar bij Selexyz.nl slechts € 66,-. (staat op mijn blog als reactie op jouw comment)
  dus plm €34 goedkoper!
  De Nederlandse boekhandel heeft ook internet!

 4. Taede, nog heel erg bedankt voor de moeite die je hebt genomen om al je ervaringen netjes op te schrijven zodat anderen ervan kunnen profiteren! Dat was ik vergeten te zeggen! Spreekt vanzelf eigenlijk…

 5. Taede, nog dit: hoewel ik heel goed weet dat Engeland dichterbij ligt dan Amerika, koop ik toch bij amazon.com en niet bij amazon.co.uk omdat bij uk de prijzen in ponden staan en niet in euro. Bij amazon.com stel ik de $ gelijk aan de euro.
  Bovendien verschijnen de meeste interessante boeken over evolutie toch in Amerika.

 6. Hallo Gert,
  Engeland ligt inderdaad dichterbij dan Amerika, maar je hebt gelijk: de boeken zijn veelal goedkoper bij Amazon.com dan bij Amazon.co.uk. Bovendien gaat de verzending bij Amazon.com sneller dan bij Amazon.co.uk. Ik heb wel eens gehoord dat de filialen van Amazon.co.uk niet in Engeland zelf staan, maar in Duitsland en Zweden. Vandaar dat het soms 4-6 weken duurt voordat een pakketje van Amazon.co.uk in Nederland aankomt. Dat is ook een van de redenen om een andere boekenverkoper te kiezen.
  Echter, The Book Depository is goedkoper dan Amazon.co.uk én Amazon.com. Kijk maar eens naar hun prijzen (pond is ongeveer 1,5 Euro), let erop dat je bij The Book Depository géén verzendkosten betaalt, en dan blijkt dat je daar al gauw goedkoper uit bent dan bij Amazon.com. En dat je je boeken razendsnel hebt (binnen enkele dagen).
  P.s. ik heb géén aandelen in The Book Depository; ik ben alleen erg onder de indruk van hun service…

 7. Ik kwam er overigens achter dat het nieuwe handboek over evolutie (Barton c.s., Evolution, Cold Spring Harbor Press 2007) bij Amazon.com maar liefst 100 dollar kost, terwijl Gert Korthof aangaf dat het boek bij de Selexys-boekhandels “slechts” 66 Euro kostte.
  Het kan nog goedkoper: bij The Book Depository kost het boek 34,41 GBP, dat is ongeveer 49 Euro… en dat zonder verzendkosten…. Dat scheelt toch maar mooi nog eens 16 euro (bijna 35 ouderwetse guldens)… Zie HIER voor het boek.

 8. hallo teade,
  Hartelijk dank voor je tip omtrent the Book Depository. Ik verzamel klassieke kinderboeken; en ze hebben daar prachtige uitgaves tegen hele redelijke prijzen.
  Ik ondervind echter wel problemen met het terugsturen van boeken en de terugbetaling (refund) door T.B.D.
  Heb jij hier ook ervaring mee?

 9. Hallo Bea,
  Nee, ik heb (nog) geen ervaring met het terugsturen van boeken. Ik heb wel eens een enkele maal een boek besteld wat ik al bleek te hebben (was een heruitgave met andere titel). De prijs was echter zodanig dat terugsturen qua verzendkosten evenveel zou kosten dan de refund zou opleveren. Dus heb ik dat toen maar gelaten.

 10. Ik heb zeer goede ervaringen met de BookDep, normale boeken altijd binnen 1 week in huis
  Echter kleinere boekjes zoals Photofile worden verzonden in bubble enveloppen en van de 5 keer zijn ze slechts 2 keer aangekomen
  Track and trace is niet mogelijk en een andere verpakking of samenvoegen ook niet
  Hebben jullie hier ervaringen mee ?
  Huub

 11. Hallo Huub,
  In mijn ervaring worden de meeste boeken van The Book Depository in bubble-enveloppen verstuurd. Voordeel is (voor BookDep) lage verzendkosten, maar nadeel is dat die enveloppen kwetsbaar zijn. Ik heb dus wel eens dat boeken wat gestoten aankomen. Maar vanwege de snelle verzending en zeer goede prijzen, neem ik dat maar voor lief. (Een keer was het echt te gortig, toen heb ik contact opgenomen en hebben ze me kosteloos een vervangend exemplaar van het boekje toegestuurd.)
  Een ander nadeel is idd dat dunne boekjes gemakkelijk bij andere post wegraken. Mij is dat ook al enkele malen overkomen. Mijn ervaring is wel dat als je dat aangeeft bij the BookDep, dat ze dan wel zeer adequaat reageren. Ze zullen zo langzamerhand het probleem zelf ook wel inzien en er zal dan ook wel eens een oplossing voor gevonden worden, lijkt me.

 12. Ik heb ook goede ervaringen met The Book Depository. Goedkoop en snelle levering. Voor engelstalige boeken kijk ik altijd eerst hier.
  Nadeel vind ik wel dat ze je creditcardgegevens opslaan op hun server. Handig voor de volgende bestelling, maar eigenlijk vind ik het niet zo’n prettig idee. Ik ga er maar vanuit dat ze een goede beveiliging hebben.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: