Close

Goed nieuws!

De afgelopen dagen heb ik een aantal goede berichten ontvangen die mij weer eens hoopvol stemmen, terwijl ik toch de indruk had dat in Nederland de academische deuren langzaam voor mij gesloten werden…

Ten eerste heb ik van het blad EOS (de Nederlands/Belgische equivalent van Scientific American) de vraag gekregen of ik voor hun juni-nummer een opinie-artikel wil schrijven over Intelligent Design en creationisme. Uiteraard doe ik dat met ontzettend veel plezier! Ik vind het een hele eer. Ik koop EOS elke maand (misschien moet ik toch eens een abonnement nemen?) en vind het in ieder geval het beste populair-wetenschappelijke tijdschrift. (Ja ik maak even reclame en nee, ik word er niet voor betaald. ) 20 april is de deadline – ik krijg het dus nog druk.

Ten tweede heb ik vanmorgen te horen gekregen dat ik in november een paper mag presenteren over theologische aspecten van Intelligent Design (of liever: waarom ik ID theologisch onzin vind) op de jaarlijke bijeenkomst van de AAR (American Academy of Religion) die dit jaar in Washington D.C. plaatsvindt. Het paper zal tijdens een speciale “hot topic” session over ID plaatsvinden. Zeer spannend allemaal.

Ten derde heb ik vanmorgen te horen gekregen dat mijn VENI-aanvraag toch doorgaat naar de tweede ronden. Ik heb vorig jaar een aanvraag ingediend, die heeft het toen uiteindelijk niet gehaald. Toch waren de opmerkingen van de referenten en de commissie toen erg positief. Ik heb dus de aanvraag behoorlijk onder handen genomen en opnieuw ingediend bij de volgende VENI-ronden. Tot mijn verbijstering werd nu mijn aanvraag direct afgewezen! De commissie meende dat de aanvraag niet sterk genoeg was in verhouding tot andere aanvragen, en meende er dus goed aan te doen de aanvraag nu al als niet-kansrijk te bestempelen. Ik heb daarop een behoorlijk scherp bezwaar gestuurd. Ik zal hier niet herhalen wat daar in stond. Laat ik zeggen dat mijn frustratie er goed uit naar voren kwam. En vanmorgen kreeg ik een mailtje dat ik de commissie overtuigd heb en dat ze mijn aanvraag nu naar externe referenten zullen sturen. Uiterlijk 6 april zal ik de referentenrapporten ontvangen, waarna ik tot 13 april de tijd heb om te reageren. Dat wordt wel even stressen, want ik zit van 3 t/m 10 april in Iasi (Roemenië), in verband met de ESSSAT conferentie die daar gehouden wordt. Als ik thuis kom heb ik dus twee dagen om te reageren… Maar er hangt veel van af, dus even diep ademhalen en doorgaan!

Niettemin heb ik vandaag – vrijdag – dus even een paar redenen om ondanks het bewolkte en regenachtige weer even fluitend door het leven te gaan…

1 thought on “Goed nieuws!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: