Close

Geloof & Wetenschap in de Domkerk

Hierbij even een aankondiging voor een leuk evenement in Utrecht:

N.B.: De onderstaand vermelde tijd (17.00-19.00) klopt echt!

Persbericht 1-12-06

Domcafé: Ik zie een ster. Over geloof en wetenschap

Donderdag 14 december, 17.00 tot 19.00 uur, theehuis Domkerk

Kun je als natuurwetenschapper in God geloven? Kun je als gelovige de evolutie en andere wetenschappelijke inzichten accepteren? Zijn geloof en wetenschap niet in strijd met elkaar?

In het Domcafé van donderdag 14 december gaan theoretisch fysicus Frank Witte en godsdientsfilosoof Taede Smedes met elkaar in gesprek over het thema geloof en wetenschap. Al vele jaren speelt in Nederland het debat over Intelligent Design, de vraag of er een ontwerper achter de natuurwetten zit. Na de ontdekking van inmiddels meer dan honderd planeten rond andere sterren dan de zon dringt zich opnieuw de vraag naar de plaats van de mens in het universum op. Geloof gaat uit van een God die handelend optreedt. Is dat in overeenstemming te brengen met een wereld die te meten en te verklaren is? Is er nog plaats voor God? Over dit soort vragen zullen Frank Witte en Taede Smedes in gesprek gaan onder leiding van Marcel Hulspas, wetenschapsjournalist en columnist voor de Volkskrant. Na een korte pauze is er ruim gelegenheid voor het publiek om met de sprekers van gedachten te wisselen.

Dit is het laatste van een serie gesprekken over actuele thema’s met een levensbeschouwelijk of religieus aspect in dit kalenderjaar. Het Domcafé is gratis toegankelijk.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Nadere informatie

Het Domcafé vindt plaats in het theehuis van de Domkerk, ingang Domstraat. Postadres: Achter de Dom 1,  3512 JN Utrecht. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Desiree Berendsen 06-407 61 941, desiree.berendsen@domkerk.nl. www.domkerk.nl

ZIE OOK HIER: http://www.domkerk.nl/GEMEENTE/domcafe.html

1 thought on “Geloof & Wetenschap in de Domkerk

  1. Taede,
    was er graag bij geweest, maar ben verhinderd. Wordt er een audio opname gemaakt, of een schriftelijk verslag?
    Ik houd mij aanbevolen.
    Succes donderdag!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: