Close

Archieven Science & Spirit online

Ik ben een aantal jaren geabonneerd geweest op het blad Science & Spirit. Het werd indertijd gefinancierd door de Templeton Foundation en was een blad dat op betrekkelijk journalistieke wijze verslag deed van ontwikkelingen in het veld van geloof en wetenschap.

In 2006 trok Templeton de stekker uit het blad en ging het als een nachtkaars uit. Het abonnement werd duurder, de editor werd vervangen en het blad werd een new-age-achtig blaadje. Ik zei mijn abonnement op. Science & Spirit stierf een zachte dood.

Vandaag de dag is het opgestaan uit de doden – niet geheel in de oude vorm, maar een stuk interessanter dan het jaren geweest is. Het heet nu Search: Science, Religion, and Culture. Het grootste gros van de artikelen is online te lezen.

Maar toevallig zag ik ook dat de archieven van Science & Spirit nu volledig online staan: http://www.science-spirit.org/archive_06-07.html. Je kunt door de archieven van het blad bladeren, en artikelen van o.a. Marc Hauser, Frans de Waal, Keith Ward, Owen Gingerich, en vele anderen lezen.

Leuk voor wie eens wil kijken in een tijdperk waarin religion & science nog echt interessant en vooral vernieuwend was…

%d bloggers liken dit: