Paleissymposium over (de zoektocht naar) buitenaards leven…

Als ik een college of een lezing of iets dergelijks moet geven, ben ik vaak enigszins gespannen. Dat is verstandig, want dan weet ik dat ik op scherp sta. Die spanning is gezonde stress. Ik ben zelden nerveus. Vandaag ben ik dat wel.

Een paar maanden geleden kreeg ik out of the blue een uitnodiging van het Paleis op de Dam waarin ik op basis van mijn expertise op het vlak van theologie en natuurwetenschap en op basis van mijn belangstelling voor vragen omtrent buitenaards leven werd uitgenodigd om deel te nemen aan een Paleissymposium dat vandaag plaatsvindt in het Paleis op de Dam in Amsterdam, en dat helemaal gewijd is aan de zoektocht naar buitenaards leven. Deelnemen aan een Paleissymposium is alleen op persoonlijke uitnodiging mogelijk.

Het is niet alleen een wetenschappelijk symposium, maar bovendien is Zijne Majesteit Koning Willem Alexander de gastheer en zal hij samen met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix het symposium bijwonen. Het symposium wordt besloten met een diner en een informele borrel,

En nee, ik geef geen lezing. Ik ben alleen als genodigde aanwezig, mag meepraten en -discussiëren en mee eten. Ik heb vernomen dat de crème de la crème aanwezig is uit de Nederlandse wetenschap (met name sterrenkunde) en de pers. Er zullen veel bekenden zijn, maar vermoedelijk ook veel bekende onbekenden. Maar ik ga dus de Koning ontmoeten. Dat zorgt ervoor dat ik er heel veel zin in heb, maar ook nerveus ben.

Hoe dan ook, ik voel het als een grote eer om uitgenodigd te zijn. Vandaag mag ik dus even in hogere sferen verkeren, morgen weer gewoon aan de slag met de ufo-discussie die momenteel vrijwel niet meer bij te benen is…

(Aangepast 07/06/2023, 10.38 uur)

1 gedachte over “Paleissymposium over (de zoektocht naar) buitenaards leven…”

Reacties zijn gesloten.