Close

Joepie, de wereld vergaat op 21 mei

Onlangs schreef ik een pittig blogje over het geneuzel van Bottenbley. Maar er zijn meer idioten op deze wereld die menen het einde van de wereld te kunnen voorspellen. Bottenbley meende dat het op zijn laatst in 2035 zal plaatsvinden, sommigen menen op basis van de Maya-kalender dat we zolang niet hoeven te wachten, maar dat het op 21 december 2012 zal gebeuren. Maar nee, als je het Evangelie naar Lucas tot uitgangspunt neemt, dan blijkt dat Jezus zal wederkeren al op 21 mei aanstaande. We kunnen dus de Provinciale Statenverkiezingen wel annuleren. En ook de vakantieplannen kunnen de ijskast in. En dat is nog maar een voorproefje. Want op 21 oktober doet God dan het licht uit van deze wereld. Allemaal berekend door Harold Camping, de President van Family Radio (zie hier: http://www.wecanknow.com/).

De scepticus Michael Shermer twitterde als reactie vanochtend: To all those who believe the world will end May 21, 2011, can I have your car, home, and bank account? You can't take it with you, you know!

20 thoughts on “Joepie, de wereld vergaat op 21 mei

 1. Ja, je kunt er wel lacherig over doen Taede, maar zo gek is het toch niet om rekening te houden met het einde. Okay, een datum claimen gaat natuurlijk wat ver maar dat de wereld een keer vergaat is zeker. En we doen er alles aan op dat te bespoedigen. Misschien kunnen jouw vriendjes -de marsmannetjes- ons dan nog een helpende hand toesteken.

 2. Lucas,
  Dat de wereld ooit zal vergaan is een feit. Over een aantal miljoen jaar is de brandstof van de zon op, gaat hij eerst uitdijen (waarbij hij mercurius en venus opslokt), waardoor het zo warm op aarde wordt dat er geen leven meer mogelijk is. Vóór die tijd moeten we dus zien weg te komen. Maar da’s wat anders dan op basis van teksten gaan berekenen dat Jezus op 21 mei 2011 of vóór 2035 terugkomt? Dat laatste is gewoon flauwekul.
  Eschatologie is geen futurologie, en dat maken Camping en Bottenbley er wel van.
  Eerlijk gezegd: ik houd er absoluut geen rekening mee dat Jezus morgen (of over een minuut vanaf nu) terugkomt. Ik pieker er gewoon niet over. En de reden is deze: Als je denkt moreel te moeten leven omdat iedere minuut of seconde Jezus terug kan komen om te oordelen, dan probeer je goede daden te doen uit angst, en niet omdat je goed wilt doen. Ik probeer niet een goed mens te zijn om in het hiernamaals een beloning te ontvangen. Dat is hypocriet geloof. Ik probeer gewoon een goed mens te zijn. Punt.

 3. Ach Taede, jij zit er ook wel eens naast (qua alien alerts bijvoorbeeld). Het is bijzonder grappig dat jij hier dan lacherig over gaat zitten doen, dat je het op dit vlak wel allemaal beter weet… (ook al is dat dan zo). Ik wacht van harte op een lacherig artikel over UFO hoaxes…
  En het is erg bewonderenswaardig dat jij een goed mens probeert te zijn. Proficiat, doe zo verder, zeg ik dan tegen mijn leerlingen. Een beetje nederigheid zou jou nog bewonderenswaardiger maken.

 4. Jona,
  “Een beetje nederigheid zou jou nog bewonderenswaardiger maken.”
  Ik zei niet dat ik een goed mens BEN, maar dat ik het PROBEER te zijn. Is dat niet nederig genoeg?

 5. Beste Taede,
  In het bijbelboek openbaringen staan genoeg gebeurtenissen beschreven(zei het soms beeldend) die komen gaan waaraan je zou kunnen zien of het dichterbij komt.
  In welk tijdsbestek dat weet je niet maar op deze aardbol is het best een hectische tijd.
  ….
  P.s het is geen feit ( wie van ons allen zal dat kunnen bewijzen tegen die tijd? met de instrumenten die we nu hebben en de berekeningen die we nu maken op basis van bepaalde gegevens en veronderstellingen lijkt het aannemelijk dat de wereld oververhit raakt en onleefbaar wordt.)

 6. Beste Taede,
  We ontkomen toch niet aan het oordeel als we goed leven of goede daden doen maar of je Jezus gelooft. Dat zegt de bijbel toch?
  Geen mens is vlekkeloos en door goede daden wis je je vlekken niet uit, je maakt ze hoogtens minder opvallend. Als je naar de 10 geboden kijkt, krijgt iedereen het al bar moeilijk. Dat is toch het hele punt van het christelijk geloof, de mens schiet tekort, is buitengewoon egoïstisch, maar er is een weg Jezus, die heeft het in levende lijve voorgedaan hoe het moet en verteld en de deur voor het hiernamaals geopend. je moet dus langs Jezus. Al die ongein, groot en piepklein, leg je bij hem neer en dan mag je opnieuw beginnen
  Al die woorden als redding, vergeving, verlossing, genade hebben daar toch mee te maken.

 7. Niemand kan berekenen wanneer de werld beeindigd,in mijn geloof (Islam) gebruiken we de koran,en daar staat er leterlijk in dat niemand het zou kunnen weten,er staat wel dat Jezus en een andere heilige Imam Husein met hun paarden en zwaarden de slechte zullen vernietigen,en dan pas kan de wereld vergaan.Ze zijn er nog niet.Ik maak mij geen zorgen ofzo,geniet gewoonvan je leven.
  En trouwens het is toch goed mocht de wereld vergaan,dan zijn we tenminste van die fucking geweld af.

 8. Niemand kan berekenen wanneer de werld beeindigd,in mijn geloof (Islam) gebruiken we de koran,en daar staat er leterlijk in dat niemand het zou kunnen weten,er staat wel dat Jezus en een andere heilige Imam Husein met hun paarden en zwaarden de slechte zullen vernietigen,en dan pas kan de wereld vergaan.Ze zijn er nog niet.Ik maak mij geen zorgen ofzo,geniet gewoonvan je leven.
  En trouwens het is toch goed mocht de wereld vergaan,dan zijn we tenminste van die fucking geweld af.

 9. Niemand kan berekenen wanneer de werld beeindigd,in mijn geloof (Islam) gebruiken we de koran,en daar staat er leterlijk in dat niemand het zou kunnen weten,er staat wel dat Jezus en een andere heilige Imam Husein met hun paarden en zwaarden de slechte zullen vernietigen,en dan pas kan de wereld vergaan.Ze zijn er nog niet.Ik maak mij geen zorgen ofzo,geniet gewoonvan je leven.
  En trouwens het is toch goed mocht de wereld vergaan,dan zijn we tenminste van die fucking geweld af.

 10. Niemand kan berekenen wanneer de werld beeindigd,in mijn geloof (Islam) gebruiken we de koran,en daar staat er leterlijk in dat niemand het zou kunnen weten,er staat wel dat Jezus en een andere heilige Imam Husein met hun paarden en zwaarden de slechte zullen vernietigen,en dan pas kan de wereld vergaan.Ze zijn er nog niet.Ik maak mij geen zorgen ofzo,geniet gewoonvan je leven.
  En trouwens het is toch goed mocht de wereld vergaan,dan zijn we tenminste van die fucking geweld af.

 11. Niemand kan berekenen wanneer de werld beeindigd,in mijn geloof (Islam) gebruiken we de koran,en daar staat er leterlijk in dat niemand het zou kunnen weten,er staat wel dat Jezus en een andere heilige Imam Husein met hun paarden en zwaarden de slechte zullen vernietigen,en dan pas kan de wereld vergaan.Ze zijn er nog niet.Ik maak mij geen zorgen ofzo,geniet gewoonvan je leven.
  En trouwens het is toch goed mocht de wereld vergaan,dan zijn we tenminste van die fucking geweld af.

 12. Niemand kan berekenen wanneer de werld beeindigd,in mijn geloof (Islam) gebruiken we de koran,en daar staat er leterlijk in dat niemand het zou kunnen weten,er staat wel dat Jezus en een andere heilige Imam Husein met hun paarden en zwaarden de slechte zullen vernietigen,en dan pas kan de wereld vergaan.Ze zijn er nog niet.Ik maak mij geen zorgen ofzo,geniet gewoonvan je leven.
  En trouwens het is toch goed mocht de wereld vergaan,dan zijn we tenminste van die fucking geweld af.

 13. Taede,
  de wereld vergaat niet, maar de vraag is toch serieus, of de mens nog een lange toekomst heeft. Dat zal voor de wereld, als planeet helemaal niks uitmaken, een prachtige gelegenheid voor nieuwe evolutie en ontwikkeling die eens niet volledig wordt verstoord.
  Je lichaam is toegerust met allerlei afweersystemen, die gevaarlijke ziektes tegengaan. Als je nagaat wat voor het ‘lichaam’ dat we niet zomaar moeder aarde noemen de gevaarlijkste vijand is, dan is dat buiten twijfel de mens. De toekomst van de aarde is er daarom misschien een zonder de tweevoeter. Of zie jij grote en ingrijpende veranderingen in het gedrag van mensen, c.q. machthebbers? Wat eenmaal eindigt is de wereld zoals deze momenteel is. Dat wordt wellicht bedoelt met de eindtijd.

 14. Nee geloof er niet in ze zeiden ook in het jaar 2000 dat de wereld zou vergaan??
  Nou niet zoveek gebeurd ofzoo 😛
  Maar wrmm maken jullie je zelf zoo druk om man!! we gaaan togh een x dood !!!
  dus wat zou de verschil zijn als je doodgaat als de wereld gaat vergaan ??
  OKEE DENK LOGISCH NAA IK BEN NIET BANG VOOR DE DOOD!!
  WE GAAN TOGH EEN ‘x’ DOOOOD 😛 ???

 15. Mensen,
  ”Hij (Jezus) komt als een dief in de nacht”, staat letterlijk in de Bijbel, en ALLEEN HIJ weet wanneer dat is, het is een moment dat NIEMAND het verwacht dus waarom speculeren over zaterdag?! Alleen Jezus weet wanneer hij terug komt en dan kan Bottenbley of wie dan ook wel een berekening maken maar, waar is het op gebaseerd?? Op het feit dat de aarde het zwaar heeft? Op het feit dat er achter elkaar aan allemaal rampen gebeuren?
  Dit wordt allemaal zo in de bijbel beschreven en tuurlijk komt de Dag des Oordeels maar, om te gaan voorspellen vind ik op z’n zachts gezegd behoorlijk respectloos naar God toe.. En als iedereen het zo goed weer wat betreft de eindtijd waarom dan voorspellen, dan weet je namelijk ook dat er maar 1 is die weet wanneer de Dag des Oordeels is, en je dus niks kunt voorspellen 😉

 16. duh natuulijk vergaat de wereld OOIT!!
  echt niet nu dat kan een mens echt niet berekene
  dus wacht nog maar een jaartje of 100.000.000 ofzo:P

 17. Ik moet de eerste nog tegenkomen die een overtuigende argumentatie uiteen kan zetten waaruit blijkt dat het redelijker is om te geloven dat ‘god’ de wereld ooit zal doen eindigen dan dat wij kunnen weten wanneer.

 18. eigelijk wel dom als die hem gemaakt heeft ,
  waarom zou die hem dan ook weer afbreken .
  & laat die dan alle mensen dood gaan ?
  maar wat een onzin om te zeggen dat die vandaag ,
  vergaat beetje onzin maargoed hij zou echt ,
  wel een keer vergaan maar echt niet vandaag .
  & in 2012 denk ik ook niet niemand kan dat voorspellen .

 19. waarom zeggen mensen dat de wereld vergaat ?
  ik bedoel ze maken de andere mensen ,
  alleen maar angstig niemand moet er aan denken ,
  dat dit het einde van hun leven is ,
  & dat er straks niks meer is maar als dit echt ,
  in 2012 zou gaan gebeuren waarom ?
  god heeft deze wereld gemaakt is goed voor de mensen ,
  waarom wil die dan de wereld laten vergaan & het ,
  licht uit doen . Je zou kunnen zeggen als iemand je vemoord ben je dood maar als god dit zou gaan doen ,
  kun je het als het zelde zien dan zou hij alle mensen ,
  ook vemorden door onze wereld te laten vergaan .

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: