Close

Darwins Moordbekentenis

Er zijn over Darwin onnoemelijk veel boeken geschreven. In het Nederlands is er echter niet zo heel veel voorhanden. Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen van de Belgische filosoof Johan Braeckman, Darwins Moordbekentenis. Dit is een fabuleus boek over de ontstaansgeschiedenis van Darwins evolutietheorie, en de filosofische en religieuze (!) implicaties ervan. Werkelijk een aanrader – ware het niet dat het boek niet meer leverbaar is! Zo gaat dat in boekenland. Maar niet getreurd, want zojuist ontdekte ik dat het boek bij Uitgeverij Nieuwezijds als PDF gratis (!) te downloaden is – meteen doen dus. Volg deze link:

http://nieuwezijds.nl/boeken/9057121255.html.

Da’s nog eens service van Nieuwezijds – iets waar veel andere uitgeverijen een voorbeeld aan kunnen nemen.

3 thoughts on “Darwins Moordbekentenis

  1. Bedankt voor de tip, Taede! Meteen effe uitprinten … misschien moet deze tip ook op andere fora gezet worden, zodat de persoon Darwin, en zijn beweegredenen, wat meer algemeen bekend worden. Zou Dekker het boek kennen?

  2. Ik heb het boek gelezen. Aangenaam leesbare, en zo te zien (ik ben ook maar een amateur) goed geschreven biografie. Laat zien dat Darwin een professioneel wetenschapper was, die continu met andere topwetenschappers in contact stond.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: