Close

Over Taede A. Smedes

Taede_LezingDr. Taede A. Smedes (Drachten, 1973) is godsdienstfilosoof, theoloog en werkzaam als onafhankelijk onderzoeker en freelance publicist.

Hij is gespecialiseerd in discussies omtrent science and religion, de verhouding van theologie/geloof en natuurwetenschap. Naast freelance publicist is hij als journalist werkzaam. Zo schrijft hij film-, museum- en boekenrecensies voor het Nederlands Dagblad en is boekenrecensent Religie & Theologie voor De Volkskrant. Ook geeft hij regelmatig lezingen en treedt hij op als gespreksleider.

In september 2016 verscheen zijn meest recente boek God, Iets of Niets? De postseculiere maatschappij tussen ‘geloof’ en ‘ongeloof’ (Amsterdam: Amsterdam University Press), dat in november van dat jaar al een tweede druk kreeg.

Eerdere boeken waren o.a. God en de menselijke maat: Gods handelen en het natuurwetenschappelijke wereldbeeld (Zoetermeer: Meinema 2006) en God én Darwin: Geloof kan niet om evolutie heen (Amsterdam: Nieuw Amsterdam 2009).

Zijn persoonlijke website met details omtrent al zijn wetenschappelijke publicaties en projecten is te vinden op http://www.tasmedes.nl.

Volgen op twitter: https://twitter.com/tasmedes


Dr. Taede A. Smedes (Drachten, the Netherlands, 1973) is a philosopher of religion, a theologian and an independent scholar and writer. He is specialized in the field of “science and religion” (broadly taken), and regularly publishes about topics in this field.

His personal website with all information concerning my publications, etc. can be found at http://www.tasmedes.nl.

You can also follow him on Twitter: https://twitter.com/tasmedes


Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen:

%d bloggers liken dit: