Close

About Taede A. Smedes

Taede A. Smedes

Dr. Taede A. Smedes (Drachten, the Netherlands, 1973) is a philosopher of religion and a theologian. He has worked at universities in Nijmegen, Leuven (Belgium), Leiden and Groningen and specializes in issues in "science and religion". Most recently he wrote a book on religious atheism, religious naturalism and post-theism. He works as an independent researcher and freelance journalist, and lives in Nijmegen, the Netherlands.

(In het Nederlands:) Dr. Taede A. Smedes (Drachten, 1973) is godsdienstfilosoof en theoloog. Hij is actief als independent scholar en als freelance publicist. Hij heeft gewerkt aan de universiteiten van Nijmegen, Leuven (België), Leiden en Groningen en is gespecialiseerd in discussies op het gebied van de verhouding van theologie/geloof en natuurwetenschap. Sinds 2015 werkt hij als freelance onderzoeker en publicist en schrijft voor o.a. het Nederlands Dagblad en De Volkskrant.

Hij houdt lezingen en ook treedt hij regelmatig op als gespreksleider. Hij schreef verschillende boeken. Zijn meest recente boek is God, iets of niets? De postseculaire samenleving tussen 'geloof' en 'ongeloof' (2e druk november 2016). Hij woont in Nijmegen.

Contact:
Dr. Taede A. Smedes
Phone: +31 (0)6 52084838

(KvK-nr: 65483405)

E-mail: tasmedes (a.t.) gmail.com