Close

About Taede A. Smedes

Taede A. Smedes

Dr. Taede A. Smedes (Drachten, the Netherlands, 1973) is a philosopher of religion and a theologian. He has worked at universities in Nijmegen, Leuven (Belgium), Leiden and Groningen and specializes in issues in "science and religion" and issues surrounding theism and religious atheism. Recently he wrote a Dutch book on religious atheism, religious naturalism and post-theism and an essay on the Epic of Evolution and its implications for our view of humanity in the cosmos. He works as an independent researcher and freelance journalist, and lives in Nijmegen, the Netherlands.

(In het Nederlands:) Dr. Taede A. Smedes (Drachten, 1973) is godsdienstfilosoof en theoloog. Hij is actief als Docent Systematische Theologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en als freelance publicist. Hij heeft gewerkt aan de universiteiten van Amsterdam (VU), Leuven (België), Leiden en Groningen en is gespecialiseerd in discussies op het gebied van de verhouding van theologie/geloof en natuurwetenschap en van theïsme en religieuze vormen van atheïsme. Sinds 2015 werkt hij als publicist en schrijft voor o.a. het Nederlands Dagblad en De Volkskrant

Hij houdt lezingen en ook treedt hij regelmatig op als gespreksleider. Hij schreef verschillende boeken. Zijn meest recente boeken zijn Thuis in de kosmos: Het Epos van Evolutie en de vraag naar de zin van ons bestaan (Amsterdam University Press 2018) en God, iets of niets? De postseculaire samenleving tussen 'geloof' en 'ongeloof' (Amsterdam University Press, 2e druk november 2016). Het laatstgenoemde boek werd genomineerd voor Beste Theologische Boek van 2017. Hij woont in Nijmegen.

Hij werkt ook als vertaler (hij vertaalde bijv. het boek Over God: Filosofen spreken zich uit over religieus geloof van Gary Gutting (Amsterdam University Press 2017)), beoordeelt af en toe boekmanuscripten en doet redactieklussen. In zijn schaarse vrije tijd componeert hij melodieuze elektronische muziek.

Contact:
Dr. Taede A. Smedes
Phone: +31 (0)6 52084838

KvK-nr: 65483405

BTW-nr: NL001429374B41

E-mail: tasmedes (a.t.) gmail.com

    By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.


    %d bloggers liken dit: