Close

Voorbereidingen ESSSAT Conferentie 2008

Enigszins vermoeid maar voldaan, ben ik gisteren laat in de middag weer thuisgekomen van een driedaags bezoek aan het Zweedse plaatsje Sigtuna, dichtbij de hoofdstad Stockholm. Daar zal in 2008 de volgende grote tweejaarlijkse conferentie van ESSSAT plaatsvinden, in het conferentiecentrum Stigtunastiftelsen. Willem B. Drees (president van ESSSAT), Chris Wiltsher, Marie Vejrup-Nielsen, Eva-Lotta Granten, Ulf Görmann, Mikael Stenmark en ikzelf hebben als organizing committee Stigtunastiftelsen verkend en het (provisionele) programma van de conferentie opgesteld. Daarmee zal The Twelfth European Conference on Science and Theology (afgekort ECST XII) plaatsvinden van dinsdag 30 april t/m zondag 4 mei 2008.

De voorbereidingen verliepen vlekkeloos en we waren zeer onder de indruk van de ambience van Stigtunastiftelsen. Onder de mogelijke plenaire sprekers bevinden zich grote, spannende namen en een publiekelijk toegankelijke sessie op zondagmiddag zal wellicht door de Zweedse televisie worden uitgezonden. Sigtunastiftelsen zelf zal een inspirerende plaats zijn, met veel ruimte voor ontmoeting en gesprek, gelegen tussen groene bomen, met uitzicht op bossen en een van de grootste meren van Zweden. De titel van de conferentie is How Do We Know? – Understanding in Science and Theology.

Ik kijk zeer naar deze conferentie uit. In mei volgend jaar zal een verder voorbereidend bezoek aan Stigtunastiftelsen worden gebracht en dan zullen meer details van het programme en sprekers bekend zijn.

%d bloggers liken dit: