Close

Rapclip over Richard Dawkins – Briljant!

Een werkelijk briljante videoclip op Youtube die de draak steekt met Dawkins en kornuiten zonder het atheïsme in zijn algemeenheid belachelijk te maken. Werkelijk schitterend gemaakt! Met Dennett in rap-tenue en Eugenie Scott in bikini (aargh!)… Nu maar hopen dat binnenkort de single ervan uitkomt…

Met dank aan Simon die op deze clip attendeerde.

 

Edit: Marco Zweerus attendeerde mij erop dat de clip blijkbaar refereert naar de nieuwe film Expelled van Ben Stein. Iedere bezoeker van mijn weblog zal zeker in deze (controversiële) film geïnteresseerd zijn. Komt de film naar Nederland? Wie nieuws heeft: ik hou me zeer aanbevolen!

De trailer van de film is HIER te vinden. En zoek ook maar eens op <a href="http://www.youtube.comYoutube op “Expelled”…

13 thoughts on “Rapclip over Richard Dawkins – Briljant!

 1. Taede, in de clip wordt niet de draak gestoken met Dawkins en kornuiten maar met de aangekondigde documentaire ‘Expelled’ van Ben Stein.

 2. De film Expelled is een nieuw PR-offensief tegen de evolutietheorie, met naast het geijkte Darwin=Hitler verhaal een nieuw thema: wie twijfelt aan Darwin wordt uit de wetenschappelijke wereld verstoten. Dat veronderstelde complot wordt uitgedrukt in de titel: Expelled.
  Wie is Ben Stein? Ik kende hem ook niet voordat ik van ‘Expelled’ hoorde. Bekende tv-host, speechwriter van Nixon? Hij zal misschien daarom aangetrokken zijn als presentator. Met wetenschap heeft hij in elk geval niets te schaften.
  Voor een aardige en relevante anekdote met betrekking tot de film, uit de eerste hand, lees de weblog van bioloog PZ Myers (hij treedt op in de film (en in de clip), en was (net als Dawkins) onder valse voorwendselen geinterviewd): http://scienceblogs.com/pharyngula/2008/03/expelled.php#more.

 3. Op Panda’s Thumb wordt veel aandacht besteed aan ‘Expelled’. Dawkins is bij de premiere geweest en vindt de film ronduit slecht (qua inhoud en regiewerk).
  Ben Stein is een relatief onbekende acteur/schrijver. Wel eens de charmante film ‘Ferris Bueller’s Day Off’ gezien? Hij speelt de knorrige docent.
  De clip op YouTube is naar aanleiding van ‘Expelled’, maar wel degelijk bedoelt om Dawkins en vrienden te kijk te zetten. Tenminste, zo komt het op mij over.

 4. Simon, ik ben toch bang dat je de dubbele laag gemist hebt. De clip geeft precies weer hoe de makers van Expelled staan tegenover de gevestigde wetenschap. De charme ervan is dat niet buiten het perspectief van de paranoide ‘creation scientists’ getreden wordt. ‘The Machine’ in de clip staat voor Het Grote Complot, het spookbeeld dat veel creationisten van wetenschap hebben. En bij dat beeld horen zelfingenomen arrogante wetenschappers.
  Overigens is Dawkins niet bij de premiere geweest (die is straks op 18 april) maar bij een voorvertoning. Daarover gaat de anekdote op Myers’s weblog.

 5. Ik heb een maand of twee, drie geleden even geïnformeerd in de VS, maar er waren toen geen plannen om Expelled in Europa uit te brengen. Ook geen proefvertoningen of recensie dvd’s.
  Stein c.s. willen met de film betogen dat wie niet politiek correct is (i.e. Darwinist) de wetenschap uit geknikkerd wordt. Daar zijn voorbeelden van, maar het omgekeerde (wetenschappers die binnen christelijke instituten werken en eruit vliegen wanneer ze tegen het jonge aarde creationisme ingaan) gebeurt ook.

 6. Marco, het betrof inderdaad een voorvertoning waar Dawkins bij was en waar PZ Myers werd geweigerd.
  Het kan zijn dat ik de dubbele laag mis – de clip blijft gelukkig even gaaf!

 7. De clip blijft leuk. Hoe ze die te grote hoofden zo guitig uit de ogen laten kijken (grote hoofden op een klein lichaam, geeft -heel slim- een kinderlijk effect). Mijn favoriet is Dennett, hier een soort piraat met een grote witte tand in een holle mond.

 8. Nu wachten op de eerste atheisten die gaan rellen, doodsbedreigingen gaan uiten, de makers van dit filmpje willen gaan vervolgen of op z’n minst eisen dat dit filmpje van internet gehaald wordt. Wat een respectloosheid en belediging!
  Nee, dat zal niet gebeuren. Atheisten hebben wel eelt op hun ziel, in tegenstelling tot bepaalde gelovigen. Wat een kostelijk filmpje!

 9. Luister eens naar de tekst, zou ik zeggen. Dawkins: ik ben slimmer dan jij, want ik heb biologie gestudeerd, creationisme is fout alleen maar omdat het in strijd is met de wetenschap. hahaha. Van het nivo: op een schutting verven “Dawkins is een lul”.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: