Close

EO neemt serie terug!

Ik krijg zojuist het bericht dat het Leids universiteitsblad De Mare bericht dat de EO de gewraakte natuurdocumentaires door alle ophef eromheen uit de schappen haalt!

Zie hier: http://www.leidenuniv.nl/mare/vervolg.php?pg=0506.

AANVULLING, 14/01/2008: Op de weblog van Gert Korthof is een scan van de brief van de BBC te vinden, gestuurd aan de Leidse professor Roskam, waarin wordt toegegeven dat de EO op verzoek van de BBC de DVD-box uit de handel heeft genomen. Zie hier: http://evolutie.blog.com/2527230/.

3 thoughts on “EO neemt serie terug!

  1. Teade, ik zag jouw bericht pas 2 dagen na jouw blog. Toen krijg ik toevallig ook de BBC brief van Gerdien.
    Merk op: ook het stopzetten van de verkoop van de gecensureerde DVD’s is weer stiekum gegaan. Tenzij, de EO het op hun site gezet hebben (weet ik niet) met zoiets als: ‘Namens de directeur EO, delen wij mede dat wij, mede door de grote maatschappelijke verontwaardiging en gerechtvaardigde kritiek, de vertaalde en bewerkte, en volgens critici gecensureerde documentaires van David Attenborough, de DVD’s van die serie niet meer te koop aanbieden’. Lijkt me onwaarschijnlijk, dus ook dit is weer stiekum. Censuur was stiekum, stopzetten censuur ook weer stiekum. Waarschijnlijk volgt dit allemaal volkomen logisch uit het EO logo wat rechtbovenin beeld staat. Maar ik moet het nog op hun site nazoeken om het met zekerheid uit te kunnen sluiten.

  2. Het merkwaardige is dat de brief van de BBC van 19 nov 2007 dateert. Wat ik nu zie met terugwerkende kracht is dat Bionieuws op 22 dec 2007 (vlak voor de kerst) gemeldt heeft: “EO haalt Life of mammals uit de verkoop Op verzoek van de BBC heeft de EO de bewerkte versie van de “. De rest staat niet online, maar zou dus in de papieren editie gestaan moeten hebben. De Mare met het bericht online is van 10 januari. Er is kennelijke geen grote ruchtbaarheid aangegeven: de Mare en Bionieuws zijn geen landelijke dagbladen! Of heeft iemand het in een landelijk dagblad gezien? Of ligt alle nieuwsvoorziening stil in de kerstvakantie? Niet belangrijk genoeg? Iedereen is alles vergeten?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: